Sanal ortamlar için depolama basitleşiyor

Sanallaştırma yazılımı şirketi olan VMware, ilk yazılım tanımlı depolama ürünü olan VMware Virtual SAN’ı pazara sundu. VMware Sanal SAN, sanal makina merkezli politikalar ve dahili otomasyona dayanan özgün mimarisiyle sanal ortamlar için depolamayı basitleştiriyor.


Doğrudan VMware vSphere’in çekirdeğinin içine eklenen VMware Virtual SAN, hipervizör katmanında birleşmiş depolamaya yeni bir aşama getiriyor. Yazılım, dahili manyetik diskleri ve flash cihazlarını sektördeki standart x86 sunuculardan ayırıp bir havuzda toplayarak sanal makineler için yüksek performans ve esnek paylaşımlı veri bankası oluşturuyor. VMware Virtual SAN, 32 üyeli kümelerde saltokunur iş yüklerinde saniyede 2 milyona kadar input/output işlemi (IOPS) ve karma iş yüklerinde saniyede 640 bin input/output işlemi gerçekleştirebiliyor.

Kurumların toplam sahip olma maliyetini düşürüyor

İlgili Makaleler

VMware Virtual SAN, Sermaye giderleri (Capex) ve işletme giderlerini azaltarak kurumların toplam sahip olma maliyetini düşürmelerine yardımcı oluyor.  Yazılım sektör standardı x86 sunuculardaki dahili manyetik diskleri ve flash cihazları bir havuzda topluyor. Kurumlar böylece düşük konfigürasyondan başlayarak ihtiyaçları arttıkça VMware Virtual SAN’larına diskler ya da ESX üyeler ekliyor, büyük maliyetlerden kurtuluyorlar. Zaman kaybettiren manüel süreçleri ortadan kaldıran ve her zaman karmaşık olan değişim yönetimi, depolama konfigürasyonu ve kapasite planlama görevlerini kolaylaştıran otomasyon sayesinde kurumların operasyonel giderlerini de düşürmelerini sağlıyor.

Sanal makineler için basit, yüksek performanslı depolama

VMware Virtual SAN, toplam sahip olma maliyetini düşürüp, disk konfigürasyon ve yönetimini basitleştirerek çok daha çevik bir operasyonel modele olanak tanıyor. Şirket depolama sisteminin güvenilirliğini ve sağlamlığını sağlıyor, herhangi bir donanım probleminde veri kaybına karşı da etkili şekilde koruma sağlıyor. Sanal ortamlardaki Sanal Masaüstü Altyapısı (VDI), test / geliştirme ve felaket kurtarma gibi çeşitli kullanım amaçlarına da uygun olan çözümün özellikleri şöyle:

  • Hipervizörle birleşmiş mimari: VMware vSphere’in çekirdeği içinde yer alan VMware Virtual SAN, en yüksek performans için en etkili veri yolunu sağlıyor, CPU kaynaklarının yüzde 10’dan daha azını kullanarak kaynak kullanımını en aza indiriyor.
  • Elastik ve doğrusal ölçülebilirlik sayesinde yüksek performans: VMware Virtual SAN okuma/yazma önbelleği üzerinden yüksek hızda performans sunmak için flash kullanıyor. Yazılım, kurumların ESX’lere disk ya da kümelere yeni ESX ekleyerek talep ettikleri kümeleri doğrudan ölçebilecekleri performans ve kapasiteleri karşılayacak tek tek ve elastik bir yaklaşım sağlıyor.
  • Depolama Politika Tabanlı Yönetim: VMware Virtual SAN, depolama politikası tabanlı yönetim sayesinde depolama için yönetim modelini cihazdan uygulamaya taşıyor. Tek bir VMware Virtual SAN veri deposu, her bir sanal makine için bireysel politikalara dayanan farklılaşmış hizmet seviyeleri sunuyor. Yöneticiler için LUN ya da hacimlerde karmaşık konfigürasyonlar bulunmuyor, fazla önlem almayı gerektirmiyor ve politikaları kolay bir şekilde değiştirebiliyorlar. Otomatik konfigürasyon ve yönetim sayesinde yöneticiler Hizmet Seviye Anlaşmalarını (SLA) karşılama becerilerini geliştirirler.
  • VMware yapısıyla entegrasyon: Kolay yapılandırılabilen VMware Virtual SAN, VMware vSphere Web Client’ı kullanarak iki tıklamayla kurulabiliyor. VMware vSphere’le entegrasyonu sayesinde müşteriler yedekleme, klonlama, kopyalama ve ekran görüntüleri alma gibi veri hizmetlerini ve Distributed Resource Scheduler™, Yüksek Ulaşılabilirlik, vMotion ve Storage vMotion özelliklerini kullanabiliyorlar. VMware Virtual SAN VMware Horizon View 5.3.1, VMware vCenter Site Recovery Manager ve VMware vCenter Operations Management Suite ile birlikte de çalışabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu