İş toplantıları internet ortamına taşınıyor

Unify tarafından yapılan araştırmaya göre, 2020 yılında toplantıların yüzde 94’ü tamamen internet ortamında yapılacak. Mobil çalışanların geçmiş dönemde artış hızı dikkate alındığında, 2020 yılında işgücünün yüzde 50’sinin esnek çalışma sistemine geçeceği öngörülüyor. Unify tarafından geliştirilen Circuit ürünü, internet tarayıcısı üzerinden kolayca ses, video, masaüstü ekran paylaşımı yapmayı sağlayan yeni ve gerçek zamanlı iletişim olanağı sağlıyor. Circuit, herhangi bir kurulum ihtiyacı olmadan, PC veya istenilen mobil cihaz üzerinden erişecekleri internet tarayıcı üzerinden kolaylıkla kullanılabilen, özellikle internet ve mobilitenin ön planda olduğu günümüzde iletişim ihtiyaçlarının tamamını karşılayan yeni bir teknoloji standardı.

Mobil çalışma planlamasının yapıldığı şirketlerde verimlilik daha yüksek

Fortune Global 500 listesindeki şirketlerin yaklaşık yüzde 75’ine tümleşik iletişim çözümleri sağlayan, dünyanın önde gelen iletişim yazılım ve hizmetleri şirketi Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, Türkiye’nin gelecek 5 yılına ilişkin projeksiyonlarının hazır olduğuna dikkat çekerek, “Günümüzde internet ortamının bize sunduğu nimetler giderek artıyor. Kurumlar ve bireyler iş saatlerinde daha özgür ve daha esnek çalışma imkânları elde etmek istiyor. Mobil hayat tarzını benimseyen Y kuşağının yüzde 89’u 09:00-17:00 zamanlı bir iş yerinden çok daha esnek çalışma saatleri sunan firmaları tercih ediyor. Mobil çalışma planlamasının yapıldığı şirketlerde, verimliliğin giderek daha yüksek seviyelere ulaştığı gözlemleniyor. Gelişen teknolojiler yeni yeni fırsatların yakalanmasına olanak yaratıyor.” açıklamasında bulundu.

Devir mobil çalışan devri

Özellikle son yıllarda kurumların ve bireylerin iletişim alışkanlıklarının dikkat çekici bir şekilde değiştiğine ve dönüştüğüne dikkat çeken Tütüncüoğlu; “Çalışanlar, eskiye oranla çok daha fazla hareket halinde. Kullanımı iyice artan akıllı telefon ve tabletler ise kullanıcı beklentilerini üst düzeye çıkarmış durumda. İletişim artık pek çok farklı kanal (ses, chat, video vs.) kullanılarak gerçekleştiriliyor. Müşterilerimize eski sistemlerinden Unify çözümüne geçerken bunu kademeli olarak gerçekleştirebilme ve sorunsuz entegrasyon olanağı sunuyoruz. Çözümlerimizin odağında kuruluşların verimliliklerini artırmak yatıyor. Böylece çalışanlar işi organize etmekten çok, iş yapmaya odaklanabiliyorlar. KOBİ’ler başta olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşların yenilikçi ürün ve hizmetlerden yararlanmasının ülkemize gerek istihdam gerekse mali yönden katkı sağlayacağı inancındayız. KOBİ çözümlerinde çok zengin ve esnek bir ürün ailesine ve yüksek performans düşük fiyat değerlerine sahibiz.” dedi.
Orta ve küçük ölçekli firmalarda mobil çalışan sayısı artacak
Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan “2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı”na göre, bilgi iletişim teknolojileriyle destekli uzaktan çalışma koşullarının oluşturulması için çeşitli adımlar atıldığını da vurgulayan Tütüncüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizde mobil çalışan sayısı hızlı bir şekilde artıyor. Bu konuda bilhassa büyük ölçekli kurumların ipi göğüslediğini; satış, pazarlama, iş geliştirme, içerik ve tasarım gibi çalışmaların daha çok mobil çalışanlar tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. Bu eğilimin giderek yaygınlaşacağını, orta ve küçük ölçekli firmalarda mobil çalışan sayısının artacağı öngörülüyor. Ekonominin gelişmesi ve korunması açısından yenilikçi teknolojilerin her alanda kullanılması ve teşvik edilmesi gerekiyor. Genç nüfusa ve dinamik bir coğrafyaya sahip olduğumuz göz önüne alındığında, bu teknolojilerin ne denli önem arz ettiğini görebiliriz.”
 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu