Adobe Flash'ın tüm versiyonları Firefox'ta bloklandı!

Mozilla dün Adobe Flash’ın tüm versiyonlarının Firefox’ta bloklanacağını resmi olarak yapmış olduğu bir açıklama ile duyurdu.
Adobe Flash’ın en kritik güvenlik açığının en kolay ve etkili saldırı yöntemlerinden birine dönüştüğünün ortaya çıkması sonrasında Adobe Flash Player uygulamasının kaldırılması gündeme gelmeye başladı. Konu ile ilgili İlk açıklama Facebook’un güvenlikten sorumlu yeni icra kurulu üyesi (CSO) Alex Stamos’tan geldi. Geçtiğimiz Pazar günü Twitter’da Adobe’yi Flash’ı tedavülden kaldıracağı net bir tarih açıklamaya davet eden Stamos, yeniliğin 18 ay bile sürecek olsa, bütün bağımlılıkların giderilmesi ve tüm ekosistemin tek seferde yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Occupy Flash görseliyle duyuruldu

Mozilla da dün Adobe Flash’ın tüm versiyonlarının Firefox’ta bloklanacağını resmen yapmış olduğu bir açıklama ile duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, Firefox ekibi başkanı Mark Schmidt, ilgili duyuruyu Twitter hesabından Occupy Flash görseliyle birlikte paylaştı. Mozilla’nın bu çıkışı her ne kadar “Flash’ın sonunu getirme” çağrısı olarak algılanmış olsa da bu tepkinin sürekli olduğu biliniyor.
Flash’a karşı yükselen tepkilerin ilk seslerinden birisi de, 2010 yılında yazdığı açık mektupla Steve Jobs tarafından olmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu