Fujitsu, “Biyometri ve Güvenlik Teknoloji Platformu”nda biyometri çözümlerini anlattı.
Biyometri teknolojilerinde günümüz ve gelecekteki yenilikler ve dünya örnekleri üzerine ışık tutacak görüşlerin yer aldığı “Kamuda BT Yönetişimi” ve “Biyometri ve Güvenlik” temalarındaki Teknoloji Platform Konferansları, 23 Mart’ta Ankara’da gerçekleşti.
“Biyometri ve Güvenlik” konferansında biyometri çözümlerini anlatan Fujitsu, Türk mühendislerinin tasarımı ile Türkiye’de ürettiği “Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi” başarı hikâyesi ile büyük ilgi çekti
Fujitsu Türkiye’nin sponsor olduğu Biyometri ve Güvenlik Teknoloji Platformu’nda, devlet kurumlarının üst düzey yetkilileri ve bilişim sektörünün önde gelen teknoloji firmaları; dikkat çeken projeleri ve yatırımları konuşmak, paylaşmak için Ankara’da bir araya geldi. 23 Mart’ta gerçekleşen “Kamuda BT Yönetişimi Teknoloji Platformu” ve “Biyometri ve Güvenlik Teknoloji Platformu” isimli iki ayrı konferans Ankara Swissotel’de gerçekleştirildi. Kamu ve özel sektör kurumlarından çok sayıda kişinin katılımcı olarak yer aldığı konferanslarda; kamudan yetkili isimler, özel sektör yöneticileri ve teknoloji şirketlerinden isimler ile birlikte yeni eylem planlarında teknoloji yapılanmasına verilen önem ve bu alanda yapılmakta olan yatırımlarını anlattı.
Biyometri ve Güvenlik Teknoloji Platformu konferansında Fujitsu Türkiye adına konuşma yapan Fujitsu Türkiye Servis Direktörü Cengiz Yeker, sınırsız teknolojilerin sağladığı yararları anlattı. Dijitalleşme ve biyometri konuları hakkında bilgiler veren Yeker konuşmasında, biyometrik tanıma metotlarının eklendiği pazarda temel olarak parmak izi, avuç içi damar, iris, retina, yüz ve ses tanıma gibi güvenlik yöntemlerinin mevcut olduğunu belirtti. Yeker, diğer yandan kamunun dijital dönüşümü ve BT yönetişimi, kurumlar arası entegrasyon konularında da sektörde pek çok merak edilen detayın olduğunu da belirtti. Yeker, “Türkiye de dünyayla birlikte baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Yeni nesiller dijital dünyaya hızla adapte oluyor. Ekonomik, sosyal ve kültürel geleceğimiz adına dijitalleşmeyi ve bilgi toplumuna geçişi sadece teknik bir süreç olarak görmemek gerekiyor. Uluslararası alanda söz sahibi olabilmek için dijital dönüşüm kilit kavram. Ancak günümüzde güçlü bir iş operasyonu ve amaca uygun ve etkin bir dijital dönüşüm için teknolojik alt yapınızın sağlam, ölçeklenebilir, siber tehditlere ve yeni risklere karşı güvenli, mümkün olduğunca az manuel etkileşim gerektiren, çevik, hızlı devreye alınabilir olması artık kaçınılamaz bir ihtiyaç. Bu açıdan kamuda BT yönetişimi, biyometri ve güvenlik alanında ortaya konacak fikirlerin, tartışılacak konuların, Türkiye için daha iyi bir gelecek hedefiyle dijital dönüşüme öncülük edeceğine; değişim ve dönüşüm yolculuğunda yol gösterici olacağına inanıyorum” dedi.
Fujitsu’nun Türkiye’de hayata geçirdiği projesi: Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi
Fujitsu Türkiye’nin hayata geçirdiği kamu bilişim çözümlerinin yanı sıra tamamen Türk mühendislerinin tasarımı ile Türkiye’de ürettiği “Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi” hakkında bilgi veren Yeker, 20 ilde uygulaması devam eden Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi’nin sahteciliğin önüne geçerek sağlık hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli verilmesini sağladığını vurguladı. 1,500 bilim adamı ve 15 bin mühendis kadrosu ile her gün yenilikçi bir teknolojiye imza attıklarını, Fujitsu’nun dünyada ilk defa temassız Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi’ni hayata geçirdiğini ve bu sistem sayesinde her insanda kesinlikle farklı olan avuç içi damar sistemini tarayarak kişileri tespit edebildiklerini de sözlerine ekledi.
Biyometri ve Güvenlik Teknoloji Platformu’nda ayrıca Garanti Bankası Single Sign On Projesi, Fujitsu Türkiye Proje Yöneticisi Gözde Sümer tarafından anlatılırken, “Biyometride çarpıcı başarı hikâyesi” ve “Biyometri ve güvenlik çözümlerinin geldiği nokta; kurumlara, bireylere ve ülkemize sağladığı yararlar”, Fujitsu Türkiye Proje Yönetimi ve Entegrasyon Hizmetleri Müdürü Alper Yıldırım tarafından aktarıldı.