Yeni dijital kuşağın eğitimi Cisco Academy’den

Cisco, eğitim kurumları ile iş birliği yaparak Türkiye’de 44 binden fazla katılımcıyı Cisco Academy programı kapsamında dünyanın ihtiyaç duyduğu dijital becerilerle donatırken, onlara küresel iş fırsatlarının da kapılarını açıyor.

Dijital dönüşüm her geçen gün küresel gündemi daha fazla belirlerken, Cisco Academy katılımcıları bu yenidünyanın ihtiyaçlarına uygun becerilerle donanıyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 170 ülkede bilişim teknolojileri (ICT) alanında uygulanan Cisco Academy’in ücretsiz olarak sağladığı eğitim programında, bilgisayar ağları konusunda mesleki düzeyde bilgi ve beceriler veren kursların yanı sıra dijital kültürü geniş gruplara tanıtan kurslar da bulunuyor. Bilgisayar ağlarının tasarım ve yönetiminden siber güvenliğe, bilişimin temellerinden ‘her şeyin interneti’ konularına kadar geniş bir yelpazede sunulan eğitimler, katılımcıları uluslararası sertifikasyonlara da hazırlayarak dünya çapında bir kariyer için fırsat sağlıyor. 2000 yılından bu yana Türkiye’de üniversiteler, liseler ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapılan eğitimlerden 44 binden fazla katılımcı mezun oldu.

İlgili Makaleler

Cisco küresel sorunlara çözüm üreten kuşağı destekliyor

Bugün hemen her sektörün ortak ihtiyacının bilişim becerileriyle donatılmış, yenilikçi, sosyal dönüşümü yakalayan çalışanlar olduğunu belirten Cisco Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Program Yöneticisi Deniz Sungurlu, “Dijitalleşen dünyada artık insan zekası yapay zekayla rekabet ediyor. Yeni teknolojilerin etkin ve bilinçli uygulanması için “insan”ı merkez alan ve fayda yaratmayı amaçlayan geniş açılı bir yaklaşım önem kazanıyor. Teknoloji ve inovasyon öngörülemez şekilde çalışma, yaşama ve hatta eğlenme şeklimizi dönüştürüyor. Dijital dönüşüm tasarım ve üretim süreçlerini yeniden şekillendirirken uygulamada rol alacak uzmanların aranan nitelikleri de dönüşüyor: teknik yeterlilik ile birlikte bütüncül bir yaklaşıma sahip olmak da gerekiyor.” dedi.

Dijitalleşmenin su kıtlığı, açlık, gelir adaletsizliği, çevre sorunları, fakirlik, göç ve işsizlik gibi dünyamızın en zorlayıcı sorunlarını çözmek için güçlü bir araç olabileceğini belirten Sungurlu şöyle devam etti: “Bu sorunların etkileri küresel kurumların, organizasyonların, şirketlerin ve kişilerin farklı şekillerde hareket etmesini gerektirecek. Bu vizyon için “Küresel Sorunlara Çözüm Üreten Bir Kuşak” yaratmamız gerekiyor: Teknolojist gibi yenilikçi olan, girişimci gibi düşünen ve sosyal değişim öncüsü olarak hareket eden yeni bir kuşak. Dünya birbiriyle kesişen büyük problemlerle, dijital dönüşümle ve iş gücünün içinde yaşanan hızlı değişimlerle yüzleşiyor. İnsanların gelişmesini, yeni iş süreçlerinin oluşmasını, gezegenimizin korunmasını sağlamak için gereken bilgi, beceri ve isteğe sahip kişilere her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Günümüzde ne yazık ki birçok insan dijital ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayacak eğitim olanaklarına erişemiyor. Bu ihtiyacı karşılamak için Cisco olarak Cisco Academy programı kapsamındaki eğitim içeriklerini çeşitlendirmeye ve programı yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.”

37 bin ağ uzmanı aranıyor
Cisco Academy programı sayesinde giderek artan ağ uzmanı talebinin karşılandığına dikkat çeken Sungurlu, “Türkiye’de Cisco Academy aracılığıyla bugüne kadar 44 binden fazla katılımcının kariyer hedeflerine destek olduk. Ülkemizde ağ uzmanı açığı büyüyor, 2012 yılında 10 bin ağ uzmanı aranırken bugün rakam 37 bine ulaştı. Mesleki kursların katılımcılarına bilgisayar ağlarının tasarlanması ve güvenli bir şekilde yönetilmesi için gereken ve tüm dünyada geçerli olan bilgi ve beceriler öğretiliyor. Cisco Academy mezunu iş dünyasında aranan bir uzmandır. ” diye konuştu.

Türkiye’de kadınların katılım oranı yüzde 26
Öte yandan ülkemizde kadınların eğitimlere olan ilgisi de dikkat çekiyor. Eğitimlere kadınların katılım oranı dünyada yüzde 17 iken Türkiye’de ise bu rakam 25 seviyesinde bulunuyor. 170 ülkede bugüne dek 6 milyon kişinin katıldığı Cisco Academy, uluslararası geçerliliği olan mezuniyet belgeleri sunarken bilişim alanındaki sektörel sertifikasyon sınavlarına da hazırlık olanağı sağlıyor. Katılımcılar bir yandan sorun çözme, işbirliği ve eleştirel düşünce gibi 21. yüzyılda çok önemli olan kariyer becerilerini edinirken bir yandan da bilişim ve bilgisayar ağları alanında uzmanlaşıyorlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu