HP 4.000 çalışanın işine son verecek

Yeniden yapılanma planı kapsamında HP gelecek üç yıl içinde 3 ila 4 bin kişinin işine son verecek.

Yaklaşık bir yıl önce iki farklı şirkete bölünen HP’nin PC ve Yazıcılar firması Perşembe günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bir açıklama yaparak 2017 ila 2019 mali yılları arasında 3 ila 4 bin çalışanın işine son vereceğini açıkladı.

Moor Insights & Strategy başkanı ve baş analisti Patrick Moorhead HP için “HP, PC işinde lider konumunu sürdürüyor ancak yazıcı işi ciddi bir rekabet içinde” diyerek sözlerine şöyle devam etti; “uzun yıllardır görmediğim şekilde PC Grubu her açıdan pazar payı kazanırken karlılığını arttırıyor.” Ancak bu tespite rağmen HP yeniden bir yapılanma süreci içinde ciddi kararlar alıyor. İşten çıkartmalar da bunun bir parçası olacak.

HP’den yapılan açıklamaya göre işten çıkartmalar her ülkeye göre değişiklik gösterecek. Şirketin web sitesindeki bilgilere göre şu anda şirketin yaklaşık 50 bin çalışanı bulunuyor.

Planlanan işten çıkartmaların HP’ye yaklaşık 200 milyon dolarlık bir maliyet getirmesi öngörülüyor. Ancak bu şirketin yeniden yapılanma sürecinde harcayacağı 350 ila 500 milyon dolar arasındaki maliyetin sadece bir kısmını oluşturuyor. HP bu yapılanmadan sonra 2020 yılından itibaren yılda 200 ila 300 milyon dolar arasında tasarruf sağlayacağı düşünülüyor.

HP A3 boyutlu ve 3D yazıcılar alanında önemli bir gelecek görürken geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile Samsung’un yazıcı bölümünü 6.500 patenti ile birlikte 1,05 milyar dolara satın alacağını duyurmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu