Siber güvenlik için küresel harcamalar %6 artacak!

Dünya genelinde siber güvenlik harcamaları 2020 yılında yıllık olarak %5,6 artacak. Küresel ekonomi kötüleşse ve BT bütçeleri zarar görse bile, siber güvenlik piyasası en az %2,5 büyüyecek.

Canalys’in yeni bir raporu; küresel olarak uç nokta, ağ, web, e-posta ve veri güvenliği ayrıca güvenlik açığı ve güvenlik analitiğinin 2019’daki 40,8 milyar dolardan bu yıl 43,1 milyar dolara bir sıçrama yapacağını buldu. Raporun bulguları 2020’nin, finansal belirsizliğin bir yılı olmasına rağmen COVID-19 pandemesi nedeniyle siber güvenliğin öneminin ve katılımının hiç bu kadar büyük olmadığı bir yıl olduğunu kesin olarak gösteriyor.

COVID-19’un ortaya çıkması, son kullanıcıların bilgi aramasını sağlamak için hedeflenen kimlik avı kampanyalarında ve kötü amaçlı etki alanlarında bir artış gördü. Karantina sürecinde girildiğinde bu oranlar düşse de bilgisayar korsanları; e-posta, sosyal mühendislik ve RDP saldırıları da dahil olmak üzere sayısız vektör yoluyla uzaktan çalışanları kullanarak kuruluşları ve kişileri hedef almaya devam ediyor. Kuruluşlar, daha sanal bir işyerinde siber güvenlik bilinci için iş akışlarındaki, uygulama kullanımındaki, müşteri katılımındaki ve eğitimindeki değişiklikleri yeniden değerlendirmek zorunda kalacaklar.

Tehditler ve güvenlik açıkları devam ediyor, uyumluluk ve düzenlemeler çok fazla ve ekosistem gerekliliklerinin hala güçlendirilmesi gerekiyor. Rapora göre, uzaktan çalışma da güvenli uç noktaların sağlanmasını, kurumsal kaynaklara güvenli erişimin ve çevre savunmalarının uzatılmasını gerektirdi. Analistlere göre aboneliklere geçiş, siber güvenliği anında BT harcama kesintilerinden korusa da kuruluşlar, pandemiye yanıtlarında bir sonraki aşamaya geçtikleri için yılın geri kalanında ek harcamalar da etkilenecektir.

Ücretsiz denemelerden ücretli aboneliklere geçiş, siber güvenlik büyümesini sürdürmede bir faktör olacak. Ancak maliyet sınırlama önlemleri, işgücünün azaltılması ve nakit akışı konularının karışımı mevcut projelerin daha fazla incelenmesine ve daha küçük anlaşmaların yapılmasına neden olacak. Maliyet azaltma sağlayan ve yüksek öncelikli dijital dönüşüm girişimlerini sağlayanlar dışında yeni girişimlerin gecikmeleri ve iptalleri artacaktır.

Rapor, farklı teknoloji segmentleri için büyüme oranları arasında da ayrım yapıyor; ağ güvenliği, toplam harcamaların %36’sında harcanan miktara göre en büyük segment konumunu koruyacak ve uç nokta güvenliği, çoğunlukla uzaktan çalışmanın çoğalması yoluyla yüksek büyüme oranları görecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu