Yeni dünya düzeninde toplumun gerçek ihtiyacını sorgulayan girişimciler kitlesel destek görürken, kendine yatırım yaparak konfor alanını geliştiren girişimcilerin modası geçiyor. Dijital devrim, yaptığı işin merkezine uluslararası toplumu koyan girişimcileri kalkındırıyor. İnsanlığa hizmet eden modellerdeki girişimlere ilgi her geçen gün artıyor.
Bu gerçeklerden hareketle Türkiye’de girişimci adaylarına yönelik eğitimler düzenleyen Girişim Savaşçıları-GİS, dünyanın ilk disiplinler arası girişimcilik programlarından birisi olarak gösteriliyor. GİS’in kurucusu Berke Sarpaş, bu programın, dünyadaki sosyal problemlere çareler üretebilecek yetkinlikte, dayanıklı ve dirayetli girişimciler yetişmesine büyük destek sağladığını belirtiyor.
Yeni Normalde Devrimci Girişimci
Kişinin hayat amacını tespit etmesinin, iş fikrini bulmaktan daha öncelikli olduğu bilincini öne çıkaran GİS eğitimlerinde, girişimcilere kendi finans kaynağını yaratabilmesinin yanı sıra bilgi ve networkü nasıl kullanacakları da öğretiliyor. Girişimci becerilerinin kazandırılması ve güçlendirmesini temel alan bu programda, SAT komandoları eşliğinde zorlukların karşısında azimli olmanın yolları aşılanıyor.
Eğitime katılanların bir iş fikri hatta işi olmasa bile, bu eğitim sayesinde, yatkın oldukları girişimcilik fikri, uzmanların desteği ile ortaya çıkartılıyor. Sarpaş “Bu eğitimde ortalama insanları küresel değiştiricilere dönüştürmek mottosuyla devrimci girişimciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kişilere öncelikle kendi hayat amaçlarını bulduruyoruz. Bunun için katılımcıları otuza yakın özel uygulamadan geçiriyoruz. Ardından da özel workshoplar eşliğinde iş fikirlerini bulduruyoruz. Her katılımcı programda kendi işini sıfırdan kurarak adım adım hayata geçiriyor. Girişimci kumaşını dokumak ve elbiseye dönüştürmek bu eğitimlerin en temel özelliğidir.” diyor.
Yeni Eğitimler Başlıyor
Girişim Savaşçısı kurulduğu 2013 yılının bu yana 1000 katılımcıya girişimcilik eğitimi sundu. Eğitim sonrasında kendi işini kuranlar arasında, 3D printer destekli katma değerli mühendislik şirketi, online catering, biyogaz tesisi, ilik donörü gönüllü platformu gibi vizyoner ve yenilikçi girişimcilik örnekleri bulunuyor.