BMW, tedarik zincirlerini optimize etmek için kuantum hesaplamayı benimsemeye başlıyor. Otomobil üreticisi, üretimi kesintiye uğratmadan doğru zamanda satın alınacak en iyi bileşenleri belirlemesine yardımcı olmak için Honeywell sistemlerini test etmeye başladı. Bir tedarikçi bileşenleri daha hızlı teslim ederken benzer parçalar aynı anda başka bir tedarikçide daha ucuza satılıyor olabilir. Yeni Honeywell H1 makinesi, mevcut seçenekler arasından en uygun seçimleri belirliyor.
Çeşitli tedarikçilerin bileşenlerinin kullanılabilirliğini ve fiyatlandırmasını izlemek, özellikle geleneksel bilgisayarlar için karmaşık bir görev olabilir. Bu nedenle BMW, kuantum yaklaşımının üretim süreçlerini iyileştirmesine yardımcı olabileceğini umuyor. BMW, kuantum hesaplamayı test eden ilk otomobil üreticisi değil. Volkswagen da daha iyi trafik yönetim sistemleri geliştirmek için bu teknolojiyi kullanmayı denedi.
Öte yandan BMW, 3 Serisi ve 5 Serisi’nin giriş seviyesi plug-in hibrit versiyonlarını duyurdu. 320e ve 530e modellerini mart ayında piyasaya sürdükten sonra otomobil üreticisi, kendi serisinde 15 BMW modeline ve plug-in hibrit sürücülü bir Mini’ye sahip olacak.