Samsung kameralarda devrim yaratacak

Bir telefon kamerası en fazla kaç MP özelliğe sahip olabilir ki? 60 mı 100 mü? Belki şu an için evet, ama görünen o ki yakın gelecekte Güney Koreli teknoloji devi Samsung bir devrimin altına imzasını atacak.

Samsung kollarını süper bir kamera için sıvamış durumda. Akıllı telefon sektöründeki liderliğini korumak için sayısız patenti bünyesine katarken bu seferki çalışması ise en iyi kameraya sahip olmak. Sadece en iyi kamera değil, kamera kalitesini uzun süre hiçbir firmanın ulaşamayacağı seviye çıkarmak. Bahsedilen şey 200 MP’lik bir kamera sensörünün akıllı telefonlarında kullanılması

https://twitter.com/SamsungExynos/status/1373915251855491072

Bu haber bir söylenti, dedikodu olmadığını Samsung Exynos hesabından paylaşılan bir gönderi olmasından anlayabiliriz. Dedikodu olan kısım ise firmanın bu kameraları ilk kullanacak olan firma olması. Ancak sadece kendisi için kullanmayacak, ilk çıkacak amiral gemi telefonlarında kullandıktan sonra diğer firmalara da patenti kendisinde olacak şekilde pazarlayacak.

Yüksek çözünürlüklü sensörler olduğunda bu sensörlerin yonga seti tarafından da desteklenmesi gerekiyor. Görünen o ki 200MP’lik bu sensorler şimdilik yalnızca uyumlu Exynos yongalarına sahip modellerde kullanılacak. Tabi ki şunu da unutmamak gerekiyor: Söz konusu kamera olduğunda çözünürlük tek başına çok bir şey anlam ifade etmeyebiliyor.

Youtube otomatik ürün algılama üzerinde çalışıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu