Xiaomi modüler akıllı telefon tasarımı için patent aldı

Modüler akıllı telefonlar katlanabilir akıllı telefonlardan çok önce çıkmasına rağmen, şu an katlanabilir akıllı telefonların gördüğü ilginin yanına dahi ulaşamadı. Belki de bu durumu değiştirecek çalışmalar yürüten Xiaomi, bu anlamda yeni bir patent aldı.

Modüler akıllı telefonları piyasaya süren birkaç tane şirket yer alıyor. Moto Z serisi altında Motorola ve Hollanda merkezli Fairphone bu firmalar arasında. Şimdi ise görünüşe göre Çin merkezli Xiaomi, aynı şekilde patentini aldığı modüler bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

Xiaomi, modüler telefon için Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Bürosu’na (USPTO) bir patent başvurusunda bulundu. Birkaç hafta önce ortaya çıkan belgeler, farklı işlevlere sahip farklı modüllerden yapılmış bir akıllı telefonu işaret ediyor.

Concept Creator tarafından LetsGoDigital için patent başvurusundaki görüntülere dayalı olarak akıllı telefonun bir konsept render’ı oluşturuldu. Patentte temel olarak üç modül yer alıyor. Bunlardan birincisi anakart ve kamera sistemini içeriyor, ikinci modül bataryayı kapsıyor, üçüncü modül ise telefonun alt tarafını oluşturan modül.

Bu üç modülden ikisi bir ekrana sahip ve her ikisi de birbirine bağlandığında görünür bir ek yeri olmayan büyük bir ekran paneli oluştuyor. Modüller, ray benzeri bir kayar mekanizma ile takılıp çıkarılabiliyor.

Şirket, iki farklı tipte kamera modülü göstermiş ve tanımlamış. Bunlardan biri, şirketin Redmi 9C akıllı telefonunda gördüğümüz bir tasarım olan üçlü kamera kurulumuna ve bir LED flaşa sahip kare şeklinde bir kamera sistemidir. Dörtlü kamera kurulumuna sahip dikey bir kamera yapılandırması da var. Alttaki lens, periskop yakınlaştırma kamerasını gösteren kare şekilli bir tasarıma sahiptir.

Ön kameraya gelince, belgeler pek bir şey ortaya çıkarmıyor. Şu anda, ön kamerayı muhafaza etmek için ekranda delikli bir çentik olması muhtemel ancak şirket bunun için ekran altı kamera teknolojisini de kullanabilir.

Xiaomi’nin kurucu ortağı ve CEO’su Lei Jun, birkaç yıl önce Weibo’da Xiaomi Magic Cube modüler telefonunun birkaç fotoğrafını paylaşmıştı. Telefon piyasaya sürülmemiş olsa da Çinli şirketin hala bu fikirle oynadığı ve gelecekte benzer bir konsepte sahip bir akıllı telefonu piyasaya süreceği anlaşılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu