Xiaomi’de 2021’in 1. çeyreğinde rekor gelir

Xiaomi geçtiğimiz günlerde bu yılın ilk çeyreğine ilişkin gelir bilgilerini paylaştı. Bu mali rapor, 31 Mart'ta sona eren dönemde şirket sicilinin rekor yüksek kar ve gelir elde ettiğini gösteriyor.

Xiaomi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Çinli teknoloji devi düzeltilmiş net kar ve toplam geliriyle ilgili beklentilerinin piyasa tahminlerini çok aştığını duyurdu. Şirketin bu dönemdeki toplam geliri, yıllık %54,7’lik önemli bir artışla yaklaşık 12 milyar dolar oldu. Öte yandan marka, ayrıca yaklaşık 965 milyon dolar düzeltilmiş net kar kaydetti ve karları ise yıllık %163,8’lik bir büyüme kaydetti.

Akıllı telefon üreticisi, “Akıllı telefon gönderilerinin güçlü büyümesi, küresel kullanıcı tabanımızın sürekli genişlemesini sağladı. AIoT platformumuz, dünya çapında birlikte ölçeklenmeye devam etti. Mevcut iş kollarımızdaki sağlam büyümenin yanı sıra, yeni fırsatları keşfetmeye ve iş ufkumuzu genişletmeye devam ediyoruz. Mart 2021’de, yeni markalaşma kimliğimizi açıkladık ve aynı zamanda akıllı elektrikli araç işine resmi atılımımızı duyurarak önümüzdeki on yılda şirket için parlak bir gelecek sağlayacak heyecan verici bir yolculuğun yolunu belirledik.” açıklamasında bulundu.

2021 yılının ilk çeyreğinde şirket, toplam 49,4 milyon ürün satışı gerçekleştirdi ve akıllı telefon işi için brüt kar yaklaşık yüzde 12,9 oldu. Hatta Xiaomi, küresel akıllı telefon pazarında sevkiyatlar açısından üçüncü konumunu korudu ve yüzde 14,1 pazar payına ulaştı. Çin’de ise marka, 4. oldu ve yüzde 14,6 pazar payına sahip oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu