WhatsApp veri politikasında değişikliğe gidiyor

WhatsApp uzun süredir hazırladığı ve kullanıcılara bir nevi zorla kabul ettireceği veri politikası sözleşmesi tekrar gündeme geldi. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmede bazı değişiklikler yapıldı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz dönem WhatsApp, yayınladığı yeni sözleşme ile beraber kullanıcılarının istenilmesi durumunda erişime izin veriyordu. 15 Mayıs’tan itibaren hiçbir kullanıcı hesabı silinmeyecek ve WhatsApp’ın işlevselliği tamamen ortadan kaybolmayacak. Bu nedenle birçok kullanıcı Telegram gibi farklı mesajlaşma uygulamalarına geçmişti. Çok fazla tepki alan firma, her ne kadar geri atmasa da kuralın içerdiği güncellemeyi ileri tarihe ötelemişti.

Sene başından beri gündemi meşgul eden WhatsApp, yeni veri politikası ile yine gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu tarafından açıklanan bilgilere göre, 15 Mayıs’tan itibaren kullanıma sunulan yeni veri politikası ülkemizdeki vatandaşları kapsamayacaktı.

Şirket sözcüsü tarafından açıklanan yeni bilgilere göre, WhatsApp tarafından yeni politikanın uygulanması hakkında değişikliğe gidildi. WhatsApp sözcüsü The Verge’e yaptığı açıklamada; Şirketin yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından yeni gizlilik politikasını kabul etmeyen kişiler için uygulamanın işlevselliğini sınırlamamaya karar verildi.ifadelerini kullandı.

WhatsApp, her ne kadar “Bu, süresiz olarak ilerleyen plandır.” dese de kullanıcılarını bir kez daha güncellemeyi kabul etmeye zorlama olasılığının olup olmadığı hakkında açıklama yapılmadı. WhatsApp, destek sayfasında ise “WhatsApp’ta güncelleme hakkında daha fazla bilgi sağlayan ve kabul etme şansı olmayanlara hatırlatan bir bildirim görüntülemeye devam edeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu