WhatsApp, 1 Kasım’da Android 4.0.3, iOS 9 desteğini çekecek

Yeni güncellemeler ile beraber WhatsApp mevcut olduğu platformların eski sürümlerinden desteğini çekiyor. Bu en son Aralık 2020'de oldu. Bir yıl içinde, Facebook'un sahip olduğu anlık mesajlaşma hizmeti, bazı sürümlere desteğini ne zaman çekeceğini açıkladı.

Resmi WhatsApp SSS sayfasına göre mesajlaşma uygulaması, geçen yılın sonunda minimum olarak belirlenen işletim sistemlerinin sürümleri üzerinde çalışmayı durduracak.

Bu, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma hizmetinin 1 Kasım 2021’den itibaren artık Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, iOS 9 ve KaiOS 2.5.0’da çalışmayacağı anlamına geliyor.

Yukarıda belirtilen işletim sistemlerinden herhangi birini çalıştıran akıllı telefonlar/özellikli telefonlar kullanıyorsanız, WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek için varsa daha yeni bir sürüme güncellemeniz veya yeni minimum gereksinimlere sahip bir el cihazına geçmeniz gerekir.

Şirket, Kasım 2021’den itibaren WhatsApp’ın minimum Android 4.1 Jelly Bean, iOS 10 veya KaiOS 2.5.1 gerektireceğini belirtiyor. Ek olarak firma, iOS sürümü ne olursa olsun, bir iPhone jailbreakliyse uygulamanın çalışmayacağını açıkça belirtiyor.

WhatsApp, Android ve iOS’un çok eski sürümlerini kullanımdan kaldıracağından, değişiklikler pek çok kullanıcıyı etkilemeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu