Huawei, ABD ve Japonya’nın baskısına rağmen 6G’de liderliği hedefliyor

Huawei, yeni nesil telekomünikasyon teknolojisine liderlik etmeye çalışıyor. Şirket, ABD ve Japonya'nın da bir sonraki ağ standartlarına yönelik büyük yatırımlar yapması nedeniyle 6G ağ oluşturmada öncü olmayı hedefliyor.

Bir NikkeiAsia raporuna göre, Çinli teknoloji devinin 6G geliştirme planları, ABD ve Japonya’nın da yeni nesil telekom teknolojisini ilerletmesiyle birlikte geliyor. Ayrıca şirketin CEO’su ve Kurucusu Ren Zhengfei, çalışanlarından “gökyüzündeki sınırları aşmalarını” ve sektörde küresel standartlar belirlemelerini istedi. 

Açıklama, geçen ay şirketin bilim insanları, araştırmacıları ve stajyerlerinden oluşan bir toplantıda konuşurken yapıldı. Şirket içi bir belgeye göre, üst düzey yetkili, markanın 5G ve AI (Yapay Zeka) işlerini geliştirmeye devam ederken yeni nesil teknolojide ilerlemeye devam edeceğini söyledi.

Bununla birlikte, planlarının önündeki en büyük engel, geçmişte bir zamanlar dikkate değer akıllı telefon işini esasen sakat bırakan çeşitli yaptırımlar uygulayan ABD’dir. Kurucu, bu ABD ticaret kısıtlamalarının etkilerini kabul etti, ancak “6G araştırmamız yağmurlu bir güne hazırlık niteliğinde ve 6G patentlerinin zeminini ele geçirmeyi hedefliyoruz. Patent eksikliğinden dolayı beklemek bize kısıtlamalar getireceğinden, 6G’nin uygulanabilir hale gelmesini beklememeliyiz.” dedi.

Şu an itibariyle, Huawei zaten 5G teknolojisi için en fazla sayıda standart temel patente sahip. Ve şimdi Çin de kilit araştırma alanlarından biri olan 6G teknolojilerine doğru ilerliyor. Bu arada, ABD ve Japonya da Çin’e karşı daha iyi rekabet edebilmek için 6G ağı geliştirmek için yarışıyor. 

Şu anda, 6G hala çok erken aşamalarında ancak gelecekte uzay araştırmaları ve yer bilimlerindeki fırsatlar da dahil olmak üzere çok sayıda uygulama vadediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu