Amazondan yenilenen Kindle Paperwhite haberi geldi

Tanıtımda 139 dolardan satışa çıkacağı belirtilen cihazın ekran alanının daha verimli kullanması için çerçeveleri daraltıldı.

Yenilenen Paperwhite haberi dün Amazon’dan geldi. Tanıtımda yeni ürünün 139 dolardan satışa çıkacağı belirtildi. Bir önceki versiyonlarına göre ekran alanını daha verimli kullanmak için cihazın çerçeveler daraltıldı. Yeni ürün bir önceki serilerde olduğu gibi yine 300 PPI piksel yoğunluğu ile geldi. Dahili bir arka aydınlatmaya sahip cihaz gece okumalarında göz yormaması için ayarlanabilir özelliğini koruyor.

Amazon, Kindle Paperwhite’ın pil ömrü 2018 deki versiyonuna göre fark yarattığı ve 10 haftaya kadar uzatıldığını açıkladı. Ayrıca şarj olma süresinde de ciddi gelişmeler var. Buna göre, artık USB-C ile şarj edilecek olan cihazın şarj süresi 2.5 saate kadar düştü. Bunlara ek olarak bir gelişmede suya karşı dayanıklılık noktasında geldi. Artık Kindle’larda akıllı telefonlardan alışık olduğumuz IP68 su geçirmezlik sertifikası ile geliyor. Bu konuda açıklanan rakamlar da gayet yeterli duruyor. Buna göre, tatlı suda 2 metreye kadar 60 dk su geçirmeyen elektronik kitap, tuzlu suda 25 cm ye kadar 3 dk dayanabiliyor.

Cihazın yeni ürünü depolama konusunda bir değişiklik göstermedi ve yine 8 GB’lık depolama hafızasına ve sayfa çevirme hızını %20 daha artıran bir işlemciye sahip. Son olarak sayfanın alt bölümünde kullanımı kolaylaştıran bir panelin olacağı da açıklananlar arasında.

Tercihinizi Kindle Paperwhite Signature Edition yönünde yaparsanız birkaç fark sizleri bekliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse, Signature Edition 32 GB depolama alanı, otomatik ayarlanan arka ışık ve kullanımı kolaylaştıran kablosuz şarj özelliği gibi gelişmiş özelliklerle geliyor. Tabiiki bu sürüm için Kindle Paperwhite’a göre 50 dolar daha fazla ödeyerek 189 dolarlık bir ödeme ile sahip olabilirsiniz.

Son olarak kapaklı ve 1 yıl Paperwhite Kids üyeliğe sahip modele de 20 dolar fark vererek 159 dolar ödeyerek sipariş verebilirsiniz. Yenilenen ürünler şu an amazonda ön siparişe açık ve ilk teslimatlar 27 Ekim’den sonra kullanıcılara gönderilmeye başlanıcak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu