Korona pandemisi ve buna bağlı e-ticaretteki hızlı büyüme veya evden çalışma gibi gelişmeler, birçok şirketin dijital dönüşümünü ve dolayısıyla buluta geçişini hızlandırmasına neden oldu. Bu değişimler de bulutun faydalarını ve avantajlarını en üst düzeye çıkarmayı vadeden bulutta yerel bir mimariye yönelik dönüşüm süreçlerini etkiledi. Yalnızca şirketler değil, geliştiriciler de bulutta yerel teknolojilerden yararlanabilir ve böylece verimliliklerini önemli ölçüde artırabilir; çünkü konteynerler kullanılarak eşlenen bulutta yerel teknolojiler, kendilerini mümkün olan en iyi bulut kullanımının en basit varyantı olarak belirlediler.
Her geçen daha fazla tercih edilen konteyner teknolojilerinin 5 önemli trendi, bu teknolojilere neden geçiş yapılması gerektiğini şöyle sıraladı:
1. Kubernetes tarafından eşlenen konteyner teknolojileri, bulut bilişimde yeni arayüze dönüşüyor
Yeni kubernetes arabirimleri, bulut ve sınır bilişimin temel işlevlerini birbirine daha da uyarlayacak çünkü bu uyarlama, uç ürünlerin standartlaştırılmasını daha da teşvik ederek Edge, IoT ve 5G gibi teknolojilerde konteyner uygulamalarının uygulanmasını hızlandırıyor. Bu özellikle önemlidir çünkü bu teknolojilerin yüksek yoğunluklu ve yüksek frekanslı senaryolar sırasında daha da gelişmesi gerekir.
2. Bulutta yerel uygulamaların yüksek otomasyonu
Yüksek gelişmiş kubernetes konsepti sayesinde, bulutta yerel mimariler yüksek derecede otomasyon sağlar. Bu avantaj, bulutta yerel uygulamalar geliştirirken sonuna kadar kullanılabilir. Bu aynı zamanda yineleme sayısını, sürüm tutarlılığını, hata tekrarını ve asenkron olay kontrolünü korumak için de geçerlidir. Sonuç olarak, 2021 yılında Uygulama Dağıtımı, Risk Önleme ve Kontrol ve Operatör Çalışma Zamanı alanlarında otomasyon derecesinde önemli bir artış göreceğiz.
3. Uygulama merkezli, yüksek düzeyde ölçeklenebilir üst katman platformları
Kubernetes ve standart uygulama modellerine dayalı, kullanımı kolay ve ölçeklenebilir bir üst katman platformu, uzun vadede geleneksel Hizmet Olarak Platform (PaaS) çözümlerinin yerini alacak ve yeni ana akıma dönüşecek. Uygulama merkezli yazılımlar karmaşık olduğundan ve kullanımı birçok zorluğu beraberinde getirdiğinden, kullanımı kolay platformlar hakimiyet kazanacak.
4. Hızlı cloud-edge entegrasyonu
AI, IoT ve Edge Computing’in entegrasyonu ile giderek daha fazla şirket daha büyük ölçeklendirme ve karmaşıklık senaryolarıyla karşı karşıya kalacak. Ek olarak, sınır bilişim, hibrit bulut senaryolarında bulut bilişimin bir uzantısı olarak kendini kurmaya devam edecek. Bu, merkeziyetçiliğe, otonom uç tesislere ve cloud-edge barındırmaya olanak tanıyan bir altyapı gerektirir. 5G ve IoT gibi altyapıların geliştirilmesi de sınır bilişimin büyümesini önemli ölçüde hızlandıracak.
5. Bulut tabanlı veri dönüşümü
Günümüzde, veriler bir şirketin en değerli varlığıdır. Önümüzdeki birkaç yıl içinde ise bulutta yerel teknolojiler, şirketleri akıllı BT dönüşümlerinde destekleyen veriye dayalı uygulamaları giderek daha fazla teşvik edecek. Örneğin, AI ve büyük veri süreçlerini desteklemek için tek tip bir bulut tabanlı temel geliştirilecek.
Amaca yönelik ve tam entegre ilk Kubernetes çözümü NSC Bulut, şirket içi ve genel bulut ortamlarını kapsayarak depolama ve ağ kaynaklarına yüksek performanslı, düşük gecikmeli erişim sağlıyor. İhtiyacınıza en uygun teklifleri incelemek ve detaylı bilgi almak için tıklayın.