Twitch, kumar içerikli yayınları yasakladı

Amazon'un sahibi olduğu popüler canlı yayın platformu Twitch, kullanıcılardan gelen yoğun tepkiler üzerine kumar içeriklerini yasakladı.

Dünyada ve ülkemizde en çok kullanılan canlı yayın platformlarından birisi olan Twitch, bir süredir tartışılan kumar içerikleriyle ilgili yeni bir karar aldı. Twitch platformda lisanssız kumar içeriklerinin yasaklanacağını belirtti. 

Twitch, Kullanıcıların İsteği Üzerine Kumar Yayınlarını Engelliyor

Amazon’un sahibi olduğu ve ülkemizde de geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan canlı yayın platformu Twitch, önemli bir karar aldı. Twitch tarafından yapılan açıklamada, sadece tüketiciler için yeterli korumaya sahip olmayan ülkelerden lisans alan canlı kumar sitelerine izin vermeyeceğini belirtti. Twitch’in yasakladığı kumar siteleri arasında Stake.com, Rolbit.com, Duelbits.com ve Roobet.com gibi popüler kumar siteleri yer alıyor. Twitch kısa süre içerisinde yasaklanan kumar sitelerinin listesinin güncelleneceğini de belirtti.

Twitch tarafından yapılan açıklamada bir yayında, “Slot, rulet veya zar oyunları içeren tüm sitelere bağlantı veya yönlendirme kodlarını paylaşılmasının yasaklandığı halde, bazı kişilerin bu kuralları çiğnediğini ve bu durumun Twitch topluluğuna zarar verdiğini gördük.” ifadesi kullanıldı. Canlı yayın platformu, yeni kuralların önümüzdeki ay uygulamaya gireceğini belirtti. Twitch ayrıca platformda, fantezi sporları, poker ve spor bahislerine odaklanan internet sitelerine izin verileceğini açıkladı. 

İlgili Makaleler

Özellikle video oyunları oynayan kişilerin canlı yayınlarını açtıkları platform olarak öne çıkan Twitch, daha sonrasında müzik performansları, talk showlar, spor ve daha fazla içeriğin de yayınlandığı bir platform haline geldi. Son olarak Amazon 2014 yılında justin.tv olarak bilinen Twitch’i yaklaşık 970 milyon dolar karşılığında satın almıştı.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu