Apple’a, AirTag takibi nedeniyle dava

Apple, takip önleme özelliklerinde iki tur iyileştirme yaptı, ancak bu iyileştirmeler kötüye kullanılmasını engellemeye yetmedi.

Teknoloji devi Apple, eski sevgililerin hareketlerini takip etmesini kolaylaştırmakla suçlanan AirTag takibi nedeniyle iki kadın tarafından dava edildi. Dava, toplu bir davanın ilk adımı olabilir.

AirTag yüzünden Apple’a dava açıldı

Ayrı bir olayda ise, polise Apple’ın Find My uygulaması kullanılarak bulunan bir mülke baskın düzenledikten sonra yasadışı arama yaptığı iddiasıyla dava açılıyor.

Apple’ın AirTag takibi, izleme cihazının piyasaya sürülmesinden çok kısa bir süre sonra sorun haline gelmeye başladı. Apple daha sonra takip önleme özelliklerinde iki tur iyileştirme yaptı, ancak bunlar bile kötüye kullanılmasını engellemeye yetmedi.

Aktarılan bilgilere göre, Apple Inc. AirTag cihazlarının takipçilerin kurbanları izlemesini ve korkutmasını kolaylaştırdığını söyleyen iki kişi tarafından dava edildiği ve söz konusu davanın federal mahkemede açıldığı belirtildi.

Federal mahkemede önerilen toplu dava şikayetine göre, davayı açan kadınlardan birinin eski erkek arkadaşı arabasının tekerlek yuvasına bir AirTag yerleştirdi, diğer kadın ise görüşmediği kocasının çocuğunun sırt çantasına AirTag yerleştirerek onların yerini takip etti. Dava ayrıca AirTag takibinin en az iki cinayete karıştığını iddia ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu