Tayvan’ın cep telefonu dolandırıcılığına karşı meydan savaşı

Tayvan’ın telekomünikasyon güvenlik şirketi Whoscall, cep telefonu dolandırıcılığıyla mücadelenin sürekli bir savaş olduğunu söylüyor.

Jeff Kuo, Doğu Asya’daki en popüler spam engelleme uygulamalarından biri olan Whoscall’ın sahibi olan Tayvanlı Gogolook firmasının sahibi. Tayvan’ın önde gelen telekomünikasyon güvenlik patronu Kuo, cep telefonu dolandırıcılığıyla mücadelenin sürekli bir savaş olduğunu ve Tayvan’ın ön saflarda olduğunu söylüyor. Kuo, “Bu, her türlü dolandırıcılığı önceden gördüğümüz Tayvan’daki dünyanın minyatürü gibi. Bu bilgiyi diğer ülkeleri korumak için kullanabiliriz çünkü ne olacağını önceden görebiliriz.” diyor. Kuo, özellikle Apple’a ciddi bir istihbarat paylaşımı yaptıklarını ifade ediyor.

Milyonlarca telefon numarası devamlı taranıyor

Kuo, yapay zeka destekli yazılımının, olası dolandırıcılardan gelen mesajları ve çağrıları engellemek için hem Tayvanlı hem de Asya ve dünyanın diğer bölgelerinden gelen 1.6 milyardan fazla telefon numarasını sürekli olarak taradığını söylüyor. Tayvan Suç Soruşturma Bürosu’nun (CIB) “165 Dolandırıcılıkla Mücadele Programı” ile birlikte çalışan Whoscall, geçen yıl yalnızca Tayvan’da 52.3 milyon dolandırıcılık mesajını ve 13.1 milyon dolandırıcılık çağrısını engelledi.

Kuo, adanın 23.5 milyonluk küçük nüfusunun, onu hem Tayvanlı çeteler hem de anakara Çin ve başka yerlerden gelen organize suçlular için mükemmel bir “uygulama alanı” haline getirdiğini söylüyor. İddiaya göre yeni saldırıları denemek için Tayvan hedef tahtası konumunda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu