Google’ın sürüş haritaları 3D olarak geliyor!

Yeni sürümüyle piyasaya sürülen sürüş haritaları Android Auto işletim sistemli araçlarda kullanılabilecek.

Google’dan mükemmel bir hamle geldi. Uzun süredir otomotiv sektöründe olan ve yeni çalışmalarıyla da dikkat çeken Google bu sefer de adından söz ettirecek yeni bir projeyle karşımıza çıkıyor. Google’ın yüksek çözünürlüklü sürüş haritaları Polestar 3’te kullanılacak. Bu da her iki marka için son derece önemli.

Teknoloji geliştikçe arabalar da gelişiyor. Bu durumda da arabalarda kullanılacak her türlü aracın daha donanımlı olması gerekiyor. İşte bu yüzden sürüş haritaları büyük öneme sahip. Google da bu konuda çok başarılı bir atılım yapıyor. Yeni sürümüyle piyasaya sürülen sürüş haritaları Android Auto işletim sistemli araçlarda kullanılabilecek. Eğer böyle bir aracınız varsa siz de deneyebilirsiniz.

Ama deneme amaçlı önceliklerin Volvo ve Polestar olduğunu söylemelisiniz. Polestar’ın elektrikli arabalarında kullanılacak Google HD harita, L2+ ya da L3 desteli sürüş sistemlerine sunulan ek bir veri olarak görülüyor. Aynı zamanda bu haritalarda yol işaretleri ya da trafik bariyeri gibi daha öncesinde belli olmayan detaylar da sunulacak. Bu da kullanıcılar için kusursuz bir sürüş deneyimi yaşamaları açısından avantajlı olacak.

Bunlara ek olarak Google çok fazla bilgi paylaşımı da yapmıyor. Ama Volvo ve Polestar elektrikli araçlarında kullanım gerçekleştirildiği zaman daha fazla bilgi geleceği düşünülüyor. Araç üzerindeki sensörlerin ve kameraların da sistem içerisinde gelişmesini sağlayacaklarını söyleyen firma, şu anda geri dönüşleri de değerlendiriyor. 

fiyat konusundan bahsedecek olursak, ABD’de 85 bin 300 dolara satılması bekleniyor. Ayrıca ürün, tahminen 2023 yılının sonlarında piyasada olacak. Bu sebeple daha beklenmesi gereken çok fazla zaman var. bu süre içerisinde Google gelişmelerini sürdürecek ve ürünle ilgili yeniliklerini devam ettirecek.  Buna ek olarak özellik ilk önce ABD’de kullanılacak fakat zaman içerisinde, belki de kısa bir süre sonra, Avrupa genelinde de yayılmaya başlayabilir. Bunu da zaman gösterecek ve Google ilgili paylaşımları da kullanıcılarla paylaşacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu