WhatsApp, iPhone kullanıcıları için kısa video mesajlar üzerinde çalışıyor

WhatsApp, iPhone kullanıcılarının kısa video mesajları göndermesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, metin dışında iletişim kurmak için resimler, videolar ve hatta aramalar gibi birçok yol sunuyor. Şirket şimdilerde, iPhone kullanıcılarının diğer kişilere kısa video mesajları göndermesini sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Artık WhatsApp’ta görüntülü mesaj göndermek, sesli mesaj göndermek kadar kolay olacak. Kullanıcılar, 60 saniyeye kadar video kaydedebilecek. Video gönderildikten sonra sohbette dairesel biçimde gösterilecek ve otomatik olarak oynatılacak. Bir başka ilginç detay da bu kısa video mesajlarının uçtan uca şifrelenmiş olması ve kaydedilememesi ya da iletilmemesi.

Özellik, Telegram’ın kısa video mesajlarıyla hemen hemen aynı şekilde çalışıyor. Bu özellik, kamerayla çok hızlı bir şekilde önemli bir şey gösterilmek istendiğinde, kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmelerine yardımcı olacak. Ancak, WhatsApp’ın kısa video mesajlarını herkes için ne zaman kullanıma sunacağı ise henüz belli değil.

Bu haftanın başlarında WhatsApp, platformunda grup sohbeti deneyimini geliştirmek için yeni özellikler duyurdu. En son güncellemesiyle, popüler anlık mesajlaşma uygulaması artık yöneticilerin bir gruba kimlerin katılacağına karar vermesine izin veriyor. Ayrıca, diğer kişilerle hangi grupların ortak olduğunu kontrol etmek de daha kolay hale geliyor.

Bunlara ek olarak firma, durum güncellemelerini yayınlamak için sesli desteği de sunmaya başladı. Platform ayrıca, belirli durumlar için yeni bir Expiring Groups özelliği üzerinde çalışıyor. WhatsApp, kullanıcıların gönderilen mesajları düzenlemesine izin veren Telegram ve iMessage’a benzer yeni bir seçeneği de test ediyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu