Apple, Vietnam’da çevrimiçi mağazasını açtı

Apple'ın çevrimiçi mağazası, geniş bir ürün yelpazesini sunarak iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve aksesuarları gibi ürünlere erişim sağlayacak.

Apple, dünya genelindeki genişlemesini sürdürerek Vietnam’da çevrimiçi mağazasını başlattı. 17 Mayıs 2023 tarihinde duyurulan bu adım, şirketin Asya pazarındaki varlığını daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Kullanıcılar artık Apple ürünlerini doğrudan siteden satın alabilecek ve Güney Asya ülkesi genelinde kendilerine teslim edilmesini sağlayabilecek. Buna ek olarak çevrimiçi bir mağaza, tüketicilerin satın alma kararlarını bildirmek için uzmanlara danışmasına ve ayrıca belirli siparişleri Apple Watch Studio gibi araçlarla özelleştirmesine de imkan veriyor.

Apple’ın çevrimiçi mağazası, geniş bir ürün yelpazesini sunarak iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve aksesuarları gibi ürünlere erişim sağlayacak. Ayrıca, müşterilere özel kampanyalar, finansal seçenekler ve Apple Care gibi hizmetler sunulacak. Müşteriler iPad, AirTag ve Apple Pencil’larını metin ve emojilerle kişiselleştirebilecekler. Şirket aynı zamanda MoMo isimli Vietnam merkezli bir dijital cüzdan ile çeşitli ürünler için finansman seçeneğini de sunacak.

Apple’ın uzmanları da yaptığı açıklamada, “Müşteriler her zaman yaptığımız şeylerin merkezinde yer alıyor. Apple Store’u çevrimiçi bir şekilde Vietnam’a getirmekten heyecan duyuyoruz ve başarıyla sonuçlanacağını biliyoruz.” diyor.

Apple, çok sayıda ülkede perakende varlığını büyük ölçüde genişletmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz ay şirket Hindistan’daki ilk perakende mağazalarını Mumbai ve Yeni Delhi’de açtı. Üretimini Çin dışına kaydırmayı hedefleyen ve bunun için çalışmalar yapan Apple bu sebeple Vietnam’ı tercih etti. Bu hamleyle birlikte şirket, Vietnam’daki tüketici talebine yanıt verirken, daha da genişleyen Asya pazarında rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu