Xiaomi, 101 kWh bataryaya sahip ilk elektrikli otomobilini tanıtacak!

Xiaomi'nin tasarımları her zaman yenilikçi olduğu için, Modena'nın estetiği ve özellikleri ile ilgili büyük bir beklenti var.

Xiaomi, telefon üretiminden otomobil üretimine geçişin uzun zaman alacağını düşünse de, Beijing’den gelen raporlar, markanın Daxing endüstri parkındaki bir fabrikada deneme üretiminin aşamasında olduğunu ve haftada 50 prototip ürettiğini gösteriyor. Ayrıca, Mercedes ve Tesla gibi saygın otomotiv devlerinden gelen adaylarla işe alım çabalarını artırmaya başladılar.

Son medya sızıntıları, Xiaomi’nin EV planlarına göz atmamızı sağlıyor. Görünüşe göre Modena, veya MS11, sadece estetik değil. Büyük LED farlar, gömme kapı kolları ve panoramik cam tavan ile kesinlikle göz alıcı olacak. Aracın, tek bir şarjla 800 km’ye varan uzun menzilli bir versiyon sağlayan 101 kWh ternary (NMC) pil ile donatılması bekleniyor. Bu pil yaklaşık 642 kg ağırlığında. Teknik olarak daha ilgili olanlar için, enerji yoğunluğu 157 Wh/kg’dir ve 800V DC şarjı destekliyor.

Xiaomi elektrikli araba
Xiaomi elektrikli araba

Peki, Xiaomi’nin altın EV bileti altın bir fiyat etiketi ile mi geliyor? Öyleyse, 25.500 € başlangıç ​​fiyatıyla, Çin EV pazarında Tesla Model 3 ve BYD Seal gibi önemli oyuncularla rekabet etmeye hazır.

Ayrıca merak edenler için, bu fiyat aralığında Çin’de birkaç elektrikli sedan aracın mevcut olduğunu belirtelim. Ancak Xiaomi’nin bu alana girişi, markanın yazılım ve donanım geliştirme konusundaki uzmanlığı göz önüne alındığında, işleri karıştırabilir.

İlk bakışta, Xiaomi’nin otomobil endüstrisine girmesi biraz tuhaf görünebilir. Ancak, bu, statüsündeki bir teknoloji konglomerasının hızla genişleyen EV pazarına girmesi için doğal bir ilerleme. Sonuçta, çeşitlendirme oyunun adıdır.

Xiaomi’nin tasarımları her zaman yenilikçi olduğu için, Modena’nın (ya da MS11) estetiği ve özellikleri ile ilgili büyük bir beklenti var. Telefonları bir gösterge ise, potansiyel müşteriler stil ve işlevselliğin mükemmel bir karışımını bekleyebilirler. Kesin çıkış tarihi hala gizemini korusa da, Xiaomi’nin yeni arabasını Ekim ayından itibaren gösterebileceğine dair spekülasyonlar var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu