Xiaomi 14’ün şarj hızı 90W olarak onaylandı!

Akıllı telefonun şarj cihazı, 90W maksimum olan 5-20V'ta 6.1-4.5A güç çıkışına sahip olacak.

Xiaomi, 14 serisini 2023’ün sonunda piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket zaten akıllı telefonlarından birini 3C tarafından onaylattı. Çin Zorunlu Sertifikasyonu (CCC), 90W şarj desteğine sahip olduğu söylenen Xiaomi 14 23127PN0CC model numaralı bir telefonu onayladı.

Akıllı telefonun şarj cihazı, 90W maksimum olan 5-20V’ta 6.1-4.5A güç çıkışına sahip olacak. Oraya gitmek için Xiaomi MDY-14-EC şarj cihazına ihtiyaç duyulacak, ancak şirketin adaptörü perakende kutusunda sağlayıp sağlamayacağı henüz belli değil.

2022’nin başlarında Xiaomi, Xiaomi 13’ü şarj cihazıyla birlikte gönderiyordu. Ancak yalnızca uluslararası pazarlarda Çin’de, kutuda olmadığı için kullanıcılar şarj cihazını eklemek isteyip istemediklerini seçmek zorunda kaldı.

90W şarj hızı, genel olarak Xiaomi için yeni bir şey değil, ancak vanilya amiral gemisi için büyük bir adım olacak. Önceki iki sürümde 67W kablolu şarj varken, 13 Pro ve 12 Pro 120W’a çıktı.

Xiaomi’nin 14 Pro’nun şarj hızını artıracağı görülmeye devam ediyor, ancak yakında bununla ilgili daha fazla bilgiye sahip olacağımızı düşünüyoruz.

Xiaomi 14’ün hızlı şarjı ne sağlayacak?

90W hızlı şarj, Xiaomi 14’ün pilini çok kısa sürede doldurabileceği anlamına geliyor. Örneğin, 4500mAh kapasiteli bir pilin 0’dan 100%’e şarj olması sadece 30 dakika kadar sürebilir. Bu, kullanıcıların cihazlarını gün boyunca sürekli olarak kullanabilmeleri ve endişelenmeden şarja takabilmelerine olanak tanıyor.

Hızlı şarj güvenli mi?

Xiaomi gibi büyük üreticiler, hızlı şarj teknolojilerini güvenli bir şekilde kullanmak için çeşitli önlemler alıyor. Örneğin, cihazlar aşırı ısınmaya karşı korunuyor ve pilin aşırı şarj olması önleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu