Uzayda devrim: NASA ve SpaceX, ISS’e lazer ışıkla veri gönderecek!

Proje, SpaceX Falcon 9 roketiyle Kasım ayının başlarında fırlatılacak

NASA, uzay görevleri için lazer iletişim potansiyelini göstermek üzere ILLUMA-T (Entegre Lazer İletişim Röle Gösterisi Düşük Yörünge Kullanıcı Modemi ve Yükselteci Terminali) projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. ILLUMA-T projesi, NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) üzerinde ilk çift yönlü, uçtan uca lazer iletişim rölesi gösterisini tamamlamayı hedefliyor.

ILLUMA-T: Yüksek Hızlı Lazer İletişim Sistemi

Proje, SpaceX Falcon 9 roketiyle Kasım ayının başlarında fırlatılacak. NASA’nın Uzay İletişim ve Seyir (SCaN) programı tarafından yönetilen bu proje, Lazer İletişim Rölesi Gösterisi (LCRD) ile birlikte çalışacak. LCRD, yerçekimi sabit yörüngede bulunan bir deney yürüterek atmosfer koşullarının lazer sinyalleri üzerindeki etkilerini inceliyor ve ağ yeteneklerini test ediyor.

Daha yüksek veri hızı ve Kızılötesi ışık

ILLUMA-T, mevcut radyo sistemlerinden daha yüksek veri hızlarıyla veri iletimi yapmak için Kızılötesi ışığı kullanacak. Bu, uzay araçlarının iletimlerinin sıklıkla röleler ve yer kontrol istasyonlarına görüş hattıyla sınırlı olduğu bir ortamda daha fazla veri iletimi sağlayacak.

LCRD, lazer iletişim teknolojisinin uzaydaki etkili kullanımını araştırarak gelecekteki uzay misyonlarının iletişim altyapısını geliştirmeye yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. NASA’nın bu yeni projeleri, uzayda iletişim ve veri transferi konusunda devrim niteliğinde bir ilerlemeyi temsil edebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu