Joby Aviation, 2025’te Dubai’de hava taksi hizmetlerine başlıyor!

Bir pilot ve dört yolcuyu taşıyabilen bu uçak, saatte 322 kilometre hıza ulaşabiliyor.

New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören Joby Aviation, Dubai’de hava taksi hizmetlerini 2025’in başlarında başlatmayı hedefliyor. VTOL uçaklarının öncü üreticisi olan şirket, Dubai Yol ve Ulaşım Otoritesi (RTA) ile altı yıl boyunca hava taksi işletme hakkını içeren bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında, hava taksi hizmetlerinin resmi olarak 2026’nın başlarında başlaması bekleniyor.

Joby Aviation, Dubai’deki hizmetlerini desteklemek için Skyports ile iş birliği yapıp dört başlangıç vertiport sitesini tasarlamak, inşa etmek ve işletmek için anlaşma sağladı. RTA, Skyports ve Joby, Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB), Palmiye Cumeirah, Dubai Marina ve Dubai Downtown’ı hava taksi hizmetinin başlatılacak yerleri olarak belirledi.

Joby’nin VTOL uçağı, hızla seyahat etme yeteneğiyle dikkat çekiyor. Bir pilot ve dört yolcuyu taşıyabilen bu uçak, saatte 322 kilometre hıza ulaşabiliyor. Örneğin, Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan Palmiye Cumeirah’a olan yolculuk, arabayla 45 dakika süren bir yolculuğun sadece 10 dakikada tamamlanmasını sağlayacak.

Joby ve RTA, hava taksi hizmetlerinin tanıtımını desteklemek için Birleşik Arap Emirlikleri Genel Sivil Havacılık Otoritesi ile yakın bir şekilde çalışıyor. Ayrıca, Dubai’deki operasyonlarını geliştirmek için Joby, yerel bir işletme birimi kurmayı ve operasyonel ekibinin çoğunu yerel olarak işe almaya hazırlanıyor.

Joby Aviation’in kurucusu ve CEO’su JoeBen Bevirt, şirketin hizmetini Dubai’nin ötesine genişletmek için temelleri attıklarını ifade etti. Kasım 2023’te Joby’nin uçağı, New York City’de uçan ilk elektrikli hava taksi olarak tarihe geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu