Huawei’de devrim gibi değişim! CEO koltuğunu bırakıyor, işte yeni görevi!

Söylenenlere göre bu değişimin amacı, akıllı telefon işine kıyasla otomobil çözümleri işine daha iyi odaklanmak.

Huawei’nin Richard Yu’su (Çince’de Yu Chengdong olarak da bilinir), artık Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su olarak görev yapmayacak. Bunun yerine, başkanlık rolüne geçmesi bekleniyor. Yeni CEO, görünüşe göre eski COO He Gang olacak. Huawei’nin Tüketici İş Grubu için daha önce bir Başkanı olmamıştı, bu nedenle Yu, ilk olacak. Bu hamlenin amacı, Yu’nun şirket içindeki görev alanını genişletmek. Artık akıllı cihazlar ve otomobil bileşenleriyle ilgilenen bölümleri de içerecek şekilde grup üzerinde daha fazla sorumluluk alacak.

Huawei, son zamanlarda Çin’deki elektrikli araç (EV) alanında oldukça aktif. İç kaynaklardan gelen bilgilere göre bu hamlenin arkasındaki temel fikir, Yu’nun otomobil çözümleri işine odaklanmasını sağlamaktır. Bu durum alışılmadık değil – Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, bir süre önce akıllı telefonlardan EV’lere odaklandı ve şirketin ilk arabası SU7, bu değişikliğin bir sonucu olarak büyük başarı kazandı. Richard Yu, 1993 yılından beri Huawei ile çalışıyor ve şirketteki kariyeri, bu rapor doğruysa, daha öncekinden daha büyük bir rolde devam edecek.

Huawei’de Devrim Gibi Değişim! CEO Koltuğunu Bırakıyor, İşte Yeni Görevi!
Huawei’de Devrim Gibi Değişim! CEO Koltuğunu Bırakıyor, İşte Yeni Görevi!

İlk başkanlık elektrikli araçlar işine odaklanacak

Yu Chengdong, 2012 yılından beri Huawei’nin Tüketici İş Grubu CEO’su olarak görev yapıyordu. Bu görev, şirketin akıllı telefon işini de içeriyordu. Raporlara göre Richard Yu, şirketin akıllı otomobil çözümleri işinin başkanı olarak görevine devam edecek. İlgili bir kişiye göre, iş bölümü gelecekte bağımsız bir şirket olmayı amaçlıyor. Bununla birlikte, hem Huawei hem de Yu Chengdong, şirket içindeki rol değişikliği konusunda yorum yapmadı. Çinli dev, tüketici iş birimi için daha önce bir Başkanı olmamıştı. Bu nedenle Richard Yu, ilk olacak. Artık akıllı otomobil çözümleri de dahil olmak üzere iş biriminin daha fazla bölümünü yönetecek.

Şirket son zamanlarda akıllı otomobil çözümlerine odaklanıyor ve şirket içindeki kaynaklara göre amacı, Yu’nun akıllı telefon işine kıyasla otomobil çözümleri işine daha iyi odaklanmasını sağlamaktır. Bu, Xiaomi’deki son rol değişikliğine benzer olabilir. Xiaomi CEO’su Lei Jun, EV işine odaklanmaya başladı ve diğerleri şirketin akıllı telefon ve diğer işlerini yönetti. Yu Chengdong, 1993 yılından beri Huawei’ye yardım ediyor ve şirket, liderliği altında nispeten yakın zamanda ABD yaptırımları gibi birçok gelişme yaşadı. Ancak şirket, ülkedeki konumunu hızla yeniden kazanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu