ABD Ajansı, sürücüsüz araç güvenliği soruşturmasında Waymo’dan yanıt istiyor!

İdare, Waymo’nun sürücüsüz araçlarının tüm kamusal yollarda gerçekleştirdiği seyahatlerin kapsamlı ayrıntılarını içeren detaylı sorulara 6 Ağustos’a kadar yanıt vermesini istedi.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, Alphabet’in Waymo sürücüsüz araçlarının performansıyla ilgili endişeleri artıran bir dizi olay hakkında daha fazla ayrıntı arıyor. Mayıs ayında, ABD otomobil güvenliği düzenleyicisi, robot taksilerinin trafik güvenliği yasalarını potansiyel olarak ihlal eden sürüş davranışları sergilediği veya diğer “beklenmedik davranışları” gösterdiği 22 rapor sonrasında bir soruşturma başlattı. Bu olaylar arasında 17 çarpışma da bulunuyor. İdare, Waymo’nun sürücüsüz araçlarının tüm kamusal yollarda gerçekleştirdiği seyahatlerin kapsamlı ayrıntılarını içeren detaylı sorulara 6 Ağustos’a kadar yanıt vermesini istedi.

İki Waymo otonom aracı Phoenix, Arizona, ABD'deki Central Avenue'da ilerliyor
İki Waymo otonom aracı Phoenix, Arizona, ABD’deki Central Avenue’da ilerliyor

Waymo’nun robot taksileri: Trafikteki beklenmedik davranışlar!

Alphabet’in Waymo’su, sürücüsüz araç teknolojisinde öncü bir rol oynuyor. Ancak son raporlar, robot taksilerinin trafikte bazı beklenmedik davranışlar sergilediğini gösteriyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, bu olayları araştırıyor ve Waymo’dan ayrıntılı bilgi talep ediyor. Şirketin sürücüsüz araçları, trafik güvenliği yasalarına uygun hareket etmeli ve kullanıcı güvenliğini sağlamalıdır. Soruşturma sonuçları merakla bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu