Onsemi dünya çapında 1000 kişiyi işten çıkaracak!

Şirketin 31 Aralık 2023 tarihli son yıllık raporuna göre yaklaşık 30.000 tam zamanlı çalışanı bulunuyor.

Amerikan yarı iletken tedarikçi şirketi olan Onsemi, küresel iş gücünü yaklaşık 1000 çalışan azaltma kararı aldı. Bu hamle, yonga üreticisinin operasyonlarını optimize etmeyi ve maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor. Şirket, zayıf elektrikli araç pazarı talebinin ve müşterilerinin fazla envanterinin gölgesinde, yongalar için yavaş bir toparlanma ile mücadele ediyor.

Onsemi ayrıca dokuz sitesini birleştirecek ve ek 300 çalışanı yeniden atayacak veya başka bir siteye taşınmalarını isteyecek. Şirketin 31 Aralık 2023 tarihli son yıllık raporuna göre yaklaşık 30.000 tam zamanlı çalışanı bulunuyor. Onsemi, elektrikli araçların tahrik sistemlerine giren yongaları tedarik ediyor ve kameralar ve sensörler gibi sürücü yardım sistemlerine yardımcı oluyor. Ayrıca, silikon karbür yongaları elektrikli araçların menzilini artırmaya yardımcı oluyor.

Onsemi Dünya Çapında 1000 Kişiyi İşten Çıkaracak!
Onsemi Dünya Çapında 1000 Kişiyi İşten Çıkaracak!

Şirket, 2024 ve 2025 yıllarında istihdamla ilgili olarak 65 milyon ila 80 milyon dolar arasında bir maliyeti karşılayacağını ve süreci 2025 yılında tamamlayacağını öngörüyor. Onsemi, tasarruf sağlanan kısmını bazı iş girişimleri ve fırsatlarına yeniden yatırmayı planlıyor. Daha önce daha kârlı yongalarını içeriden üretmek ve diğer yongaları dış kaynak kullanarak maliyetleri düşürmek amacıyla 2023 yılında yaklaşık 1900 çalışanı işten çıkarmıştı. Nisan ayında şirket, ikinci çeyrek gelirini ve kârını analist tahminlerinin altında açıkladı. Şirketin hisseleri uzatılmış işlemde hafif düşüş gösterdi ve bu yıl şimdiye kadar %8.8 oranında düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu