Siber saldırılar ABD ve Kanada’daki bayilerin araç satışlarını etkiliyor!

Şirket, hizmetleri ne kadar sürede geri yükleyeceği konusunda bir tahmin yapamadığını belirterek tekrar çoğu sistemini kapattı.

ABD’deki otomobil bayileri, mağazalarını işletmek için güvendiği yazılım sağlayıcısı CDK Global’de meydana gelen ikinci bir siber saldırı nedeniyle iki gündür büyük bir kesinti yaşadı. CDK, müşterilerini önceki akşam geç saatlerde meydana gelen olay hakkında bilgilendirdi.

Şirket, hizmetleri ne kadar sürede geri yükleyeceği konusunda bir tahmin yapamadığını belirterek tekrar çoğu sistemini kapattı. “Bayilerimizin sistemleri en azından Perşembe günü kullanılamayacak,” dedi şirket. Normalde yoğun bir iş günü olan bu günde, CDK’ya güvenen bayiler, işlemleri tamamlamak, müşteri kayıtlarına erişmek, randevu planlamak veya araba tamir siparişleriyle ilgilenmek için sistemlerini kullanamadı. Şirket, ön büro satış temsilcilerini, destek personelini ve parça ve servis atölyelerini destekleyerek neredeyse 15 bin bayiliğe hizmet veriyor.

AutoNation Inc., halka açık bayilik gruplarının hisselerini Perşembe günü düşüren lider oldu ve gün içi işlemlerde %4.6’ya kadar düştü. Lithia Motors Inc., Group 1 Automotive Inc. ve Sonic Automotive Inc. de değer kaybetti. Frederick, Maryland’deki bir bayilik grubunun genel müdürü Greg Thornton, mağazalarının CDK müşteri ilişkileri yazılımının Çarşamba sabahından beri çalışmadığını söyledi.

Siber Saldırılar ABD ve Kanada'daki Bayilerin Araç Satışlarını Etkiliyor!
Siber Saldırılar ABD ve Kanada’daki Bayilerin Araç Satışlarını Etkiliyor!

Thornton, Audi ve Volvo mağazalarını içeren grubunun “CDK’nın bu sorunu çözmek için tüm elleriyle çalıştığını varsayabilirim,” dedi. “Onlarla yüz yüze veya telefonla hiçbir görüşme yapmadık.” Dallas dışındaki Sam Pack’s Five Star Chevrolet, başlangıçtaki kesintiye rağmen Çarşamba günü dört araç sattı, ancak başlıca hizmet geri yüklenene kadar bazı görevleri kağıt üzerinde yönetmek gibi uyum sağlamak zorunda kaldı, mağazanın genel müdürü Alan Brown açıkladı.

Satış personeli kredilendirme onayları gönderebiliyor olsa da kesinti başka bir işlem öğesini, örneğin başlıkların alınmasını engelledi. “Hala iş yapıyoruz sadece normal akışımız değil. CDK sağlayıcısı henüz sistemlerinin ne zaman kullanılabilir olacağına dair bir zaman çizelgesi sunmadı.” dedi.

Ulusal Otomobil Bayileri Derneği, siber olayın doğasını ve kapsamını belirlemek için Çarşamba günü CDK’dan bilgi talep etti. CDK, 2014 yılında Automatic Data Processing Inc. tarafından ayrıldı, ardından 2022 Nisan’ında yatırım şirketi Brookfield Business Partners tarafından 6.4 milyar dolar değerinde tamamen nakit bir anlaşma ile satın alınmayı kabul etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu