OpenAI, video iş birliği platformu Multi’yi satın aldı

Bu kurumsal hamleler, şirketin gelirini yıl sonunda 3.4 milyar doların üzerine çıkaracak gibi görünüyor.

OpenAI, veri tabanı teknoloji firması Rockset’i satın almasının hemen ardından, kurumsal odaklı video iş birliği platformu geliştiren Multi’yi satın aldı. Multi’nin ekibinin çoğu, anlaşmanın tamamlanmasıyla OpenAI’ye katılacak.

Multi’nin CEO’su ve kurucu ortaklarından Alexander Embiricos, platformun 24 Temmuz’dan sonra kapanacağını açıkladı. Multi’nin blogunda yazdığı bir gönderide Embiricos, “Multi’nin OpenAI’ye katıldığını paylaşmaktan ötürü heyecanlıyız. Multi’yi kullanan herkese teşekkür ederiz. Sizinle birlikte çalışmak bir ayrıcalıktı ve sizden çok şey öğrendik.” dedi.

Embiricos (eski Dropbox ürün yöneticisi) ve Multi’nin diğer kurucu ortağı Charley Ho (eski Google yazılım mühendisi), uzaktan çalışan ekiplerin video görüşmeleri aracılığıyla verimli bir şekilde birlikte çalışmasını sağlamayı amaçladı. Multi, aynı anda 10 kişiye kadar ekran paylaşımı üzerinden iş birliği yapma, özelleştirilebilir kısayollar ve kod, tasarım ve belgeler için otomatik derin bağlantılar gibi özellikler sunuyordu. Crunchbase verilerine göre, Multi, Greylock ve First Round Capital gibi yatırımcılardan toplamda 13 milyon dolar yatırım aldı.

İlgili Makaleler

OpenAI’nin kurumsal stratejisi

Rockset satın alımında olduğu gibi, Multi anlaşması da OpenAI’nin kurumsal çözümlere yönelik stratejik yatırımlarının bir parçası. OpenAI, viral yapay zeka destekli sohbet botu platformu ChatGPT’nin kurumsal versiyonunun 600 bine yakın kullanıcısı olduğunu ve Fortune 500 şirketlerinin %93’ünün bu platformu kullandığını açıkladı. Bu doğrultuda, OpenAI’nin kurumsal çözümler için ciddi bir talep gördüğü anlaşılıyor.

Mayıs ayında, OpenAI, PwC ile OpenAI’nin araçlarını diğer işletmelere yeniden satmak üzere bir anlaşma imzaladı. Ayrıca, OpenAI, iş odaklı özel yapay zeka modeli ayarlama ve danışmanlık programını da başlattı. Bu kurumsal hamleler, şirketin gelirini yıl sonunda 3.4 milyar doların üzerine çıkaracak gibi görünüyor.

OpenAI’nin diğer kurumsal hedefli ürün çabaları göz önüne alındığında, video konferans ve uzaktan iş birliği yeteneklerine sahip bir ChatGPT’nin gelecekte piyasaya sürülmesi olasılık dahilinde. Özellikle, organizasyonun amiral gemisi modelleri arasındaki geliştirme süresinin uzamasıyla birlikte, OpenAI’nin böyle bir adım atması sürpriz olmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu