CIO Kahvaltıları’nın gündemi üretken yapay zeka!

Doğuş Teknoloji ve Google Cloud ev sahipliğinde gerçekleşen özel grup kahvaltı buluşmasında ise bu kez “üretken yapay zeka” konusu masaya yatırıldı.

Türkiye’nin sektöründe öncü şirketlerinin CIO’ları, üretken yapay zeka ile gelen yeni altyapı gerekliliklerini ve ihtiyaçlarını tartışmak için Doğuş Teknoloji ev sahipliğindeki CIO Kahvaltıları’nda bir araya geldi.

Üretken yapay zeka işletmeleri hızla değiştirirken bir yandan da CIO’ları uygulama altyapılarını daha modern ortamlara taşımaya zorluyor. Daha hızlı, daha esnek ve üretken yapay zeka dönüşümüne hazır bir platforma geçiş artık şart. Doğuş Teknoloji ve Google Cloud ev sahipliğinde gerçekleşen özel grup kahvaltı buluşmasında ise bu kez “üretken yapay zeka” konusu masaya yatırıldı. CIO’lar, yeni nesil yapay zeka çözümlerini dinlerken bulut ortamında modern uygulamaların nasıl geliştirileceğini, işletmelerin uygulama dönüşümündeki gelecek stratejilerini ve güncel çözümleri meslektaşları ile tartışma fırsatı yakaladı. 

Bu özel buluşmayı değerlendiren Doğuş Teknoloji Teknoloji Operasyonları ve Siber Güvenlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Gözener, şunları söyledi: ““Doğuş Teknoloji, yazılımdan üretken yapay zekaya, veri çözümlerinden teknoloji operasyonlarına, siber güvenlikten IoT uygulamalarına kadar çok sayıda alanda teknoloji çözümleri sunuyor. Bununla birlikte Doğuş Teknoloji aynı zamanda bir Ar-Ge merkezi. Son dönemde dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte, özellikle yapay zeka teknolojilerine ve IoT çözümlerine odaklanarak önemli projeler geliştiriyoruz. Teknoloji çözümleri sunmanın yanı sıra bu çözümleri güçlü bir altyapı üzerinde destekleyebilmek de son derece kritik bir öneme sahip. Biz de güçlü bir altyapı üzerinden hizmetlerimizi sunmak ve işlerimizi kesintisiz sürdürebilmek için hem Türkiye’de hem de global pazarda Google Cloud’un altyapı ve yapay zeka çözümlerini kullanıyoruz. Ev sahipliğini üstlendiğimiz CIO kahvaltısında, Türkiye’nin önde gelen firmalarının teknoloji karar vericilerine, sunduğumuz çözümleri ve gelecek vizyonumuzu aktarma fırsatı bulduk. Etkinliğe katılan CIO’larımıza ve organizasyonu düzenleyen CXO Medya’ya teşekkürlerimizi sunarız.”

Google Cloud Ülke Kanal Lideri Dr. Serhan Yılmaz ise “Bugün çok keyifli bir ortamda, çok keyifli katılımcılarla beraber yapay zekayı ve önümüzdeki dönemi konuştuk. Değerli teknoloji liderlerinin her birisiyle ayrı ayrı sohbet etme şansımız oldu. Aynı zamanda yaptığımız sunumlarla da karşılıklı muazzam etkileşimler sağladık. CIO kahvaltısı etkinliğimize gelen tüm CIO’larımıza ve organizasyon için de Doğuş Teknoloji’ye ve CXO Medya ailesine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu