- 8 milyon öğrenciye Office 365 – Başka bir dikkat çekici projeyi de Microsoft Tayland’da gerçekleştiriyor. Microsoft’un şimdiye kadar eğitim sektöründeki en büyük bulut uygulaması olarak da lanse edilen bu projede 8 milyon öğrenci ve 400 milyon öğretmene Office 365 erişimi sağlanıyor. Tayland eğitim komisyonu tarafından imzalanan beş yıllık anlaşma sayesinde öğrenciler Office 365’ten ücretsiz bir şekilde faydalanabilecek. Daha önce de ülkedeki 2 milyon üniversite öğrencisine Office 365 erişimi sunulmuştu. Office 365’in eğitim alanındaki diğer büyük müşterileri arasında Brazilya’nın Sao Paulo eyaleti (4 milyon öğrenci) ve Hindistan Teknik Eğitim Konseyi (7.5 milyon kişilik kullanım) yer alıyor.
- Eğitim için hibrid tablet – Intel, eğitim sektörüne özel “Education 2-in-1” tabletini geliştirdi ve bu hibrid tabletinin Asya Pasifik bölgesine yönelik satışını gerçekleştirmek için 6 distribütörle çalışmaya başladı. Intel’in 2014’teki Intel Solutions Summit etkinliğinde tanıttığı bu cihaz, hem tablet hem notebook olarak kullanılabiliyor. Windows 8.1 işletim sistemini kullanan modelde sunulan donanım ve yazılımlar da sınıflara özel olarak geliştirilmiş.
Samsung’un ‘akıllı okul’ projesi büyüyor
Eğitim alanına yatırım yapan markalardan birisi de Samsung. Kendi ürün ve çözümlerini “Akıllı Okul” konsepti altında sunmaya başlayan marka, bu projesini geçtiğimiz yıl Türkiye’de de sosyal sorumluluk vizyonuyla hayata geçirdi. Markanın bu yıl eğitim sektörüne özel ürün ve hizmetlerini genişletmesi bekleniliyor.
Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü Tansu Yeğen, Samsung olarak eğitim alanında sundukları ürün ve hizmetleri şu şekilde açıklıyor: “Samsung eğitim ürünleri içinde, eğitim sektörünün gereksinimlerine cevap verecek son derece kapsamlı bir cihaz ve çözüm takımı var. Öğretmenler, ‘Samsung Okul’ aracılığıyla, sınıf ortamını baştan yaratıyor. Aynı anda etkileşimli akıllı tahta ve öğrencilerin tabletlerinde soru-cevap ve video gibi içerikler paylaşma olanağına kavuşuyorlar. ‘Samsung Öğrenme Yönetimi’ sistemi, öğretmenlerin ders hazırlamasını, içerik yönetimi yapmasını ve sınıfla bilgi paylaşımını ve öğrencilerin çalışmalarını takip etmesini mümkün kılıyor. Samsung yazdırma çözümleri ise öğretmenlerin güvenli sınav kâğıtları hazırlamalarını sağlarken, not verme işlemini kolaylaştırıyor ve BT yöneticilerinin okuldaki tüm yazıcıları etkin şekilde kontrol edebilmelerini sağlıyor. Teknoloji ise öğretmenlerin bu değişime ayak uydurabilmelerini sağlayan bir anahtar niteliğinde. Samsung olarak, öğrenciler ile öğretmenler arasında daha yüksek bir etkileşim sağlayan interaktif ve ortak çalışma ortamına sahip akıllı sınıflar yarattık. Bu akıllı sınıflar, teknolojinin eğitim sektörüne entegre edilmesinde atılan ilk adımlardan sadece biri. Hali hazırda hayata geçirilmiş bu akıllı sınıf projesi, öğrencilerin derse olan katılımını artıracak ve eğlenceli eğitimi teşvik edecek şekilde tasarlanan bir dizi eğitim çözümünü içeriyor. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayabilmek adına sorumluluk alınması gerektiğine ve hem devlet, hem de okullarla birlikte çalışılması gerektiğine inanıyoruz. Bunu da teknoloji üreticileri olarak en başta bizlerin gerçekleştirmesi gerekiyor.”
Bu yazı IT PRO’nun 181. sayısında yayınlanmıştır.