Turkcell Gönüllüleri 50 bin çocuğun hayatına dokunduğu 10 yılı geride bıraktı.
Geliştirdikleri farklı projelerle Türkiye’nin dört bir yanında 50 binden fazla çocuğa ulaşan Turkcell Gönüllüleri 10 yılı geride bıraktı. Gönüllüler, şimdiye dek toplam 21 binin üzerinde Turkcell çalışanın da düzenli bağışları ve aktif çalışmalarıyla desteklediği “Mobil Anaokulu”, “Oyuncak Hastanesi”, “Haydi Çocuklar Sokağa”, “Kuşlar için Suluk Yapıyoruz”, “Bir Tatlı Huzur” gibi çocuk ve sosyal sorumluluk odaklı 30’u aşkın projeye imza attı. Turkcell Gönüllüleri tam 10 yıldır; fen laboratuvarları, merak odaları ile oyun alanlarına kavuşan, ilk tatillerini yapan, susuz köylerine su gelen binlerce çocuğun mutluluğunu paylaşıyor.
Turkcell çalışanlarından oluşan ve gönüllü projeleriyle bugüne kadar 50 binden fazla çocuğa ulaşan Turkcell Gönüllüleri, dolu dolu geçirdikleri 10 yılı geride bıraktılar. Bugün yaklaşık 2 bin Turkcell çalışanının aktif olarak bağışları ve projelerde bire bir desteğiyle yer aldığı Turkcell Gönüllüleri, 10 yılı aşkın sürede 30’u aşkın projeye imza attı. Gönüllüler, yardıma ihtiyacı olan kişi ve projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak tespit ediyor. Ayrıca, Turkcell Gönüllüleri’nden oluşan proje ekibi de özgün projeler oluşturarak hayata geçiriyor. Bununla birlikte Turkcell çalışanlarından gelen proje talep ve önerilerini değerlendiriyor. Gönüllüler, şirket içinde çeşitli organizasyonlar düzenleyerek Turkcell çalışanlarının bireysel olarak kişi ve projelere destek vermelerini de sağlıyor.
10 yılda 21 bin Turkcell çalışanı gönüllü oldu
Gönüllüler, 10 yılı aşkın sürede toplam 21 binin üzerinde Turkcell çalışanın da maddi ve manevi destekleriyle, “Mobil Anaokulu”, “Merak Odası”, “Oyuncak Hastanesi”, “Haydi Çocuklar Sokağa”, “Çocuk Her Yerde Çocuk”, “Adana Engelli Uygulama Evi” gibi bağış ve projelere imza attı. Gönüllüler bu çalışmalarıyla binlerce çocuğun mutluluğuna ortak oldu. Ayrıca “Kuşlar için Suluk Yapıyoruz”, “Bir Tatlı Huzur” gibi projelerle de sosyal yaşamın her noktasına dokunan çalışmalara imza attı.
10. yılını geride bırakan Turkcell Gönüllüleri, yaptıkları bu projelerle Turkcell çalışanlarının da farklı hayatlarla tanışmalarını ve bu hayatlara değer katmasını sağlıyor. Ayrıca, çalışanların sosyal sorumluluk konularında bilinçlenmelerine destek vererek, “ben ne yapabilirim?” sorusunu kendilerine sormalarını sağlıyor. Turkcell çalışanları da düzenli olarak her ay maaşlarından diledikleri miktarlarda projelere destek olarak, projelerde fiziki olarak görev alıyor.
Turkcell Gönülleri çalışmalarıyla dünya çapında ödüller kazandı
Turkcell Gönüllüleri hayata geçirdiği başarılı projelerle birçok ödül kazandı. Gönüllüler, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA tarafından “Halkla İlişkilerde Mükemmellik” Altın Dünya Ödülü’ne, ABD merkezli PRNews tarafından “Kar Amacı Gütmeyen En iyi Organizasyon” Onur Ödülü’ne layık görüldü. Ayrıca, ABD merkezli sadece çalışan iletişimine odaklanan E2E organizasyonu tarafından verilen “Çalışanlara Yönelik En İyi Sosyal Sorumluluk Programı” Ödülü de Gönüllüler’in kazandığı bir diğer ödül oldu.
Turkcell Gönüllüleri’nin 10. yılını kutlamasıyla ilgili olarak Turkcell Grup İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen şunları söyledi: “Turkcell olarak, insana değer veren ve yatırım yapan ve mutlu çalışanlar yaratmaya özen gösteren bir insan kaynakları politikası uyguluyoruz. Mutlu çalışanlar yaratmak ve ekosisteme değer katmak amacıyla; “birlikte her gün daha iyiye” yaklaşımını benimsiyor ve bu doğrultuda stratejiler geliştiriyoruz. Bu hedefle, çalışanlarımız için pek çok farklı uygulamalar ve sosyal aktiviteler geliştiriyoruz. 10 yıl önce küçük bir grup olarak başlayan Turkcell Gönüllüleri, bugün 2 bin çalışanın birebir sahada bulunduğu bir projeye dönüştü. Hem Turkcell Gönüllüleri hem de Turkcell ailesi olarak binlerce çocuğun hayatına dokunmak ve sevincini paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
Turkcell Gönüllüleri’nin Projelerinden Örnekler:
İlk göz ağrısı Diyarbakır 75.Yıl YİBO restorasyonu
Turkcell Gönüllüleri’nin ilk projesi, 649 çalışanının destek verdiği Diyarbakır 75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun (YİBO) restorasyonu oldu. Proje sonunda, Diyarbakır 75.Yıl YİBO, kütüphanesinden yatakhanelere, bilgisayar odasından tuvaletlerine kadar yenilendi. 350 gönüllünün destek verdiği projeyle Afyon’daki köylerinden hiç çıkmamış 60 öğrenci, Bolu’da kişisel gelişimlerine yönelik bir kampa katılarak izcilikten kanoya kadar birçok aktiviteyi öğrendiler ve ilk tatillerini yapmanın keyfini yaşadılar.
Eski oyuncakları Turkcell Gönüllüleri tamir etti
“Oyuncak Hastanesi” projesiyle, aynı anda beş farklı Turkcell plazasında kurulan oyuncak tamir stantlarında, çalışanlardan gelen yüzlerce oyuncak tamir edilerek Tohum Otizm Vakfı çocuklarına hediye edildi. Vakıftaki çocukların ihtiyacı olan hiç kullanılmamış oyuncaklar ise yine gönüllü bütçesinden alınarak eş zamanlı olarak hediye edildi. Ayrıca, Mardin’in Derik ilçesindeki bir okulun penceresinden boyasına kadar tadilatı yapıldı. Ve farklı bölgelerden birçok çalışan ile okul ziyaretine gidip, ayakkabı, mont, kitap, kırtasiye gibi ihtiyaçlarını bizzat çalışanlar elden verdiler. Hem çocukların hem de maddi destekte bulunan katılımcıların hayatlarına dokunulan bir proje olarak Turkcell Gönüllüleri’nin tarih hanesine işlendi.
Hadi Çocuklar Sokağa!
“Sokak oyunlarının güzelliğini çocuklarımız da yaşasın, bilgisayar başından kalkıp daha çok sokağa çıksın, bu oyunlarla tanışsın” fikrinden yola çıkan Turkcell Gönüllüleri “Hadi Çocuklar Sokağa” dedi ve aynı isimli bir kitaba imza attı. Gönüllüler, kitabı Anadolu’da sokakta oynanan oyunlardan yola çıkarak hazırladı. Kukalı Saklambaç, Dalya, Renkli İstop, Fışgırdak, Çelik Çomak gibi 78 sokak oyunu detaylı tarifler ve renkli resimlerle derlendi.
Mobil Ana Sınıfı ile çocuklar yaz-kış eğitimde
Gönüllüler, Adana Karataş’ta aileleri mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ve okul bitince kendilerini pamuk, mısır, domates tarlalarında bulan çocuklarımıza ulaşacak bir proje gerçekleştirdi. Bazılarının okula bile gidemediği bir alanda onlar için çadırların tam ortasında karavandan “Mobil Ana Sınıfı” kuruldu. Bu sayede de ihtiyacı olan bölgelere taşınabilecek ana sınıfında, oyuncakları, kütüphanesiyle çocukların yaz-kış eğitimden uzak kalmayacakları bir alan oluşturuldu.
20