Turkcell’in, şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak, daha verimli, hızlı ve kârlı çalışmalarını sağlamak, büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “İş’te Teknoloji Hamlesi” toplantılarının 2015’teki ilk durağı Çorum oldu.
Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, “İş’te Teknoloji Hamlesi” vizyonu doğrultusunda, şirketlerin büyümesine teknolojiyle destek olmak üzere gerçekleştirdiği 3 yıl önce başlattığı Anadolu turuna ara vermeden devam ediyor. Anadolu’yu adım adım gezerek, mobil ve sabit iletişim teknolojilerinin şirketlere sağladığı faydayı, teknolojik dönüşüm fırsatından yararlanmak isteyen şirketlerle bire bir temasa geçerek anlatan Turkcell, bu seneki organizasyonlarından ilkini Çorum’da Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Çağatay Aynur’un ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Aynur’un sunumunun ardından, Turkcell’in mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak fark yaratan, Çorum Belediye Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürü Nuri Burhan, Çorum Ulaş A.Ş. Genel Müdürü Zafer Polat, Sunka Sungurlu Kağıtçılık Genel Müdürü Levent Öztekin katılımcılarla başarı hikayelerini paylaştı. Şimdiye kadar 22 ilde 6 binin üzerinde kurumsal müşterisiyle buluşan Turkcell, Türkiye’nin dört bir yanındaki şirketlere teknolojiyle fark yaratma fırsatlarını anlatıyor.
“Son 2 yılda Çorum’da 1,2 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik”
Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Çağatay Aynur gerçekleştirdiği sunumda “Turkcell, bugün kurumsal pazarın lideri ve 540 bini aşkın şirkete hizmet veriyor. 2014 yılında ülke ekonomisine 1,5 milyar TL katkı sağladığımız makineler arası iletişim teknolojisiyle kurumsal müşterilerimize hesaplı, pratik, hızlı ve faydası kanıtlanmış çözümler sunuyoruz. Bugün Türkiye’de makineler arası iletişim teknolojisinin kullanıldığı yaklaşık her 3 makineden 2’si Turkcell’li ve M2M konusunda uzman 40 iş ortağımızla 1500’ü aşkın proje gerçekleştirdik. 33 bin km’lik fiber altyapımız, tek noktadan toplu iletişim çözümlerimiz, kurumsal müşterilerimize hizmet veren 1000 çağrı merkezi çalışanımız ve 2200 kişilik kurumsal satış ekibimizle müşterilerimize en iyi hizmeti götürüyoruz.
Şirketlerin bilişim teknolojilerini etkin kullanımı için gerçekleştirdiğimiz ve İş’te Teknoloji Hamlesi adını verdiğimiz modelle, sektörlerin ve şirketlerin ihtiyaçlarına özel çözümleri kategorize edip, Turkcell güvencesi ile müşterilerimize sunuyoruz. Yeni iş modelimizde, her boyutta şirketin tüm iletişim hizmetlerinden en uygun koşullarda yararlanabilmesi için, “Altyapı”, “Yönetim” ve “Pazarlama” alanlarındaki ihtiyaçlarına özel çözümler oluşturuyoruz.“ dedi.
Çorum için yapılan yatırım miktarı hakkında da bilgi veren Aynur sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu’nun her köşesine önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımlarımız hem şehrin gelişimine hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Yatırım konusunda önem verdiğimiz illerimizden bir tanesi olan Çorum’da son 2 yılda yaptığımız toplam yatırım miktarı 1,2 milyon TL’yi buldu. Yalnızca yatırımla kalmıyoruz, belediye ile yaptığımız işbirlikleri ile Çorumluların gündelik yaşamlarını kolaylaştıran birçok uygulamayı da hayata geçiriyoruz. Örneğin araç takip, akıllı sinyalizasyon gibi sistemlerimizle trafik yoğunluğuna anlık çözümler sunuyoruz. Teknolojiyi Çorumluların yaşamına daha çok bütünleştirmek, kalkınma ve konforu beraber yaşatmak en büyük hedefimiz.”
Çorum Belediyesi’yle gerçekleştirilen çalışmalar
• Çorum Belediyesi’ne bağlı muhtelif birimlerin hizmetinde bulunan 180 aracın takibi Turkcell’in Araç Takip Sistemi ile yapılıyor.
• Şehrin en yoğun sayılan kavşaklarında bulunan trafik lambaları için gerçekleştirilen “Akıllı Sinyalizasyon” projesiyle kameralardan trafik yoğunluğuna göre gelen veriler M2M üzerinden SCADA merkezinde toplanıyor, böylece anlık renk değişimi için müdahalede bulunulabiliyor.
• Belediye, Turkcell’ in izinli veri tabanını kullanarak önemli günler-Bilgi güncelleme-Kutlama Açılış ve diğer etkinlik haberlerini lokasyon bazlı servisler sayesinde vatandaşlarına gönderebiliyor.
• Özel halk otobüslerine kurulan 3G Görüntülü Araç Takip Sistemi sayesinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüsler uzaktan online izlenip, yolcu güvenliği, günlük yolcu sayısı ve güzergah bilgisi anlık olarak takip edilebiliyor. Bu proje kapsamında 53 adet M2M hattı kullanılıyor.