Hiper Bütünleşik Mimariyle 2,4 Kat Tasarruf Mümkün

HPE Hyperconverged Summit etkinliklerinin en yenisini, 26 Eylül’de MEXT Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirdi. Etkinlikte 200’e yakın katılımcıyı ağırlayan HPE, hiper bütünleşik altyapılara olan yaklaşımını aktardı ve başarı hikayelerini paylaştı.

HPE Hyperconverged Summit etkinliklerinin en yenisini, 26 Eylül’de MEXT Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirdi. Etkinlikte 200’e yakın katılımcıyı ağırlayan HPE, hiper bütünleşik altyapılara olan yaklaşımını aktardı ve başarı hikayelerini paylaştı.

Maliyet Etkin Yaklaşımla İdeal Platformu Kurgulamak

HPE Kategori Yöneticisi Çağlanur Apari’nin yönettiği etkinlikte önce HPE Bulut Servisleri Bölge Müdürü Eser Esen sahne aldı. Teknolojinin hayatımızın merkezinde olmakla birlikte tek başına yeterli olmadığını, insan, süreç ve regülasyonla birlikte anlamlı bir çıktı ortaya koyabileceğini ifade eden Esen, şunları söyledi:

“Hayatımızın merkezinde yer alan veri, her işletmenin en büyük değeri haline geldi. Ancak veriyi nerede oluşturduğunuz, nerede tuttuğunuz ve verinin seyahati sahip olduğu değerin ortaya çıkmasında belirleyici oluyor. Veriyi merkezde üretiyoruz, bulutta üretiyoruz, uçlarda üretiyoruz. Peki bunları nasıl bütünleştireceğiz? Regülasyona nasıl uyum sağlayacak, bütünleşik platformları nasıl optimize edeceğiz? Tüm bunları maliyet açısından en verimli şekilde nasıl çözeceğimizin yollarını bulmamız lazım. HPE olarak bu sorunlara çözüm üretmek için son 5 yılda 5 binin üzerinde patent aldık. 20’ye yakın şirketi bünyemize kattık. Bu sayede yeni değerler üretiyoruz.”

Esen, geçtiğimiz yıllar içinde farklı teknolojilerin üst üste gelmesiyle kurumsal ortamın plansız bir şekilde hibrit platforma kaydığına değindi. Peki bu hibrit dönüşüm plansız olarak değil de tasarımdan itibaren olsaydı ne olurdu? “Eğer öyle olsaydı bulut deneyimini her yere taşıyabilir, çevik ve esnek olabilir, görünürlük ve kontrol sağlayabilir, basitleştirilmiş ve otomasyona uygun bir ortama kavuşabilirdiniz.” dedi Esen.

HPE açık ve ölçeklenebilir bir teknoloji olan HPE GreenLake platformuyla bunu sunmayı hedefliyor. 35 bin müşteri, 15 milyar dolar kontrat değeri ve 4 milyonun üzerinde bağlı cihaza sahip bir platform olan HPE GreenLake’in ölçeği hızla artıyor. Bunun yanı sıra HPE SimpliVity ve HPE Alletra dHCI hiper bütünleşik ürünleri, kendi hibrit bulutunu kurmak isteyen şirketler için ideal çözümler ortaya koyuyor. Bunun üzerine orkestrasyon için Morpheus’un gelmesi de işin bir diğer güzel artısı.

HPE Hiper Bütünleşik Çözümleriyle 2,4 Kat Maliyet Avantajı Sağlayın

Eser Esen’in ardından sahneye çıkan HPE Teknik Satış Mühendisi Faruk Çelik, “HCI’ı Yeniden Şekillendiriyoruz: Yol Haritası ve Yenilikçi Adımlar” başlıklı bir sunum yaptı. Günümüz BT organizasyonlarının sorunları arasında yapay zekaya bağlı olarak verinin öneminin gittikçe artması ve altyapıda karmaşanın öne çıktığını söyleyen Çelik, “Verinin önemi artıyor ama maliyetler de artıyor. Maliyeti düşürmek için BT üzerinde büyük bir baskı var. Bunun için yeni uzmanlıklar edinmek, değişime uyum sağlamak lazım” dedi.

HPE’nin bu beklentilere uygun olarak bütünleşik, düşük maliyetli, yönetimi kolay çözümlere odaklandığını söyleyen Çelik, detayları şu sözlerle aktardı:

“HPE SimpliVity hiper bütünleşik mimarinin yanı sıra HPE GreenLake ile hepsi bir arada mimari sunuyoruz. Tüm bu sistemleri yönetmek üzere global yönetim aracımız var. Kurgulanan yapının kesintisiz bir şekilde büyütülebilmesini sağlıyor, optimal performans için ayarları otomatik olarak yapıyoruz. Bizi diğer üreticilerden ayıran en önemli özelliklerimizden biri veri koruma ve felaket yönetiminin ürünlerimize dahil olması.”

HPE’nin sunduğu hiper bütünleşik çözümlerin en önemli özellikleri arasında uçlarda da konumlandırılabilmeleri yer alıyor. Tüm çözümler yedekleme dahil kapsamlı bir paket halinde geliyor, farklı lokasyonlarda yüksek erişilebilirlik ve veri optimizasyonu sağlıyor, merkezden yönetilebiliyor, yapay zeka özelliklerini beraberinde taşıyor, servis olarak satın alınabiliyor. Tüm bunlar, yazılım lisanslarından elde edilen tasarruflarla birlikte uçta 2,4 kata ulaşan maliyet avantajı ortaya koyuyor.

Müşteriler HPE SimpliVity Deneyimlerini Paylaştı

Son olarak HPE Kurumsal Müşteri Yöneticisi Onur Şener’in yönetiminde HPE müşterileri sahneye çıkarak başarı hikayelerini paylaştı.

Migros Ticaret Sistem ve Bulut Altyapı Yönetimi Grup Müdürü Murat Zobu ve Migros Ticaret Veri Depolama Sistemleri Sistem Mimarı Tolga Alnıak, teknolojik olgunluk ve maliyet avantajının yanı sıra coğrafi anlamda dağınık bir işletme olarak yönetimi kolaylaştırmak için merkezi yönetime sahip cihazlara odaklanma önceliğiyle bu yatırımı yaptıklarını söylediler.

Fernas Şirketler Grubu Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Faruk Marsil, otoyol inşa ve işletmesinin yanı sıra faaliyet gösterdikleri diğer sektörlerde işlerin dışarıdan görülenden çok daha detaylı olduğundan bahsetti. Operasyonlarıyla ve karmaşık veri havuzuyla baş etmek için hız, sıkıştırma oranları, yatay ve dikey genişleme olanaklarının kendileri için belirleyici olduğunu söyleyen Marsil, HPE SimpliVity çözümlerinin operasyonlarda ve karmaşık veri havuzunda pek çok faydasını gördüklerini ifade etti.

Robert Koleji BT Yöneticisi Doğan Aydenk, yıllardır HPE ürünlerini tercih etmekle birlikte bazen alışkanlığın yeniliğe gözü kapatmak anlamına gelebildiğine dikkat çekti. Aydenk, bu nedenle HPE SimpliVity tercihi öncesi altyapıda hiçbir tavsiye ve yönlendirme olmadan bağımsız bir danışmanla çalışmayı seçtikleri halde yollarının yine HPE’ye çıktığını söyledi. HPE SimpliVity için “Kendini Seçtirdi” ifadesini kullanan Aydenk, kurum içinde HPE GreenLake için de “Infinity Agreement” söylemini kullandıklarını söyledi.

Beyçelik Gestamp Bilgi Teknolojileri Müdürü Selim Özenç, daha önce performans sorunları nedeniyle üretimin aksamasının en büyük problem olduğuna dikkat çekti. Özenç, ay sonu kapanışında 35 adımda yapılan bir işlemi 30 saatte tamamlarken, HPE SimpliVity ile kaynak artırımı ve kod değişimi olmaksızın bu süreyi üçte birinden daha kısa zamana indirdiklerini görünce kendilerine demo için verilen ürünü yerinde tutup kullanmaya devam etmiş. Özenç, bugün HPE SimpliVity ve HPE GreenLake çözümleri söz konusu olduğunda bu yatırımlar için yönetimi ikna etme çabasına bile girmek zorunda kalmadıklarını söylüyor.

Günün devamı bire bir görüşmelerle, teknoloji merkezi ziyaretiyle ve ürün demolarıyla geçti. HPE Greenlake Çözüm Mimarı Murat Demircan “HPE GreenLake Cloud Platform”, HPE Teknik Satış Mühendisi Faruk Çelik “Zerto Data Protection”, HPE Kıdemli Bilgi Teknolojileri Çözüm Mimarı Dr. Avşar Asan “Microsoft Azure Stack HCI”, HPE Çözüm Mimarı Levent Akgün “Data Services Cloud Console”, HPE Çözüm Mimarı Erol Uysal “PCBE Platformuyla Basitleştirilmiş HCI Yönetimi”, HPE Teknik Satış Danışmanı Nehir Arık ve HPE Teknik Servis Satış Danışmanı Emir Erdoğdu “HPE SimpliVity Yönetimi” ve HPE Aruba Networking Sistem Mühendisi Merve Güvendiren “Aruba CX10000” konulu teknik eğitimleri katılımcılarla buluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu