Giderek karmaşıklaşan siber tehditlerle mücadele etmek için yeni güvenlik yetenekleri ve ekosistem entegrasyonları ile veri korumayı yeniden tanımlayan Commvault, yeni güvenlik yeteneklerini duyurdu. Finans, üretim, perakende ve enerji sektörlerindeki öncü şirketlerin IT liderlerinin katılımıyla gerçekleşen CIO Kahvaltıları serisinde hibrit, bulut ve SaaS iş yüklerinde liderlerin hazırlık planlarını nasıl optimize edebileceği konuşuldu.
Siber tehditler her geçen gün daha sofistike hale geliyor. Veri varlıkları büyüyor ve BT kaynakları daralıyor. Günümüzün kuruluşları ise sürekli değişen tehdit ortamında verilerini korumak için daha proaktif bir yaklaşıma ihtiyaç duyuyor. Ürün portföyü yeteneklerini geliştiren Commvault ise işletmelerin giderek daha karmaşık hale gelen siber tehditlerle başa çıkabilmeleri için verilerini güvence altına almalarına, savunmalarına ve kurtarmalarına yardımcı oluyor. Şirket, bu yeteneklerin bir parçası olarak, güvenlik ekosistemini Microsoft ve CyberArk ile ürün entegrasyonlarını içerecek şekilde genişletiyor.
Microsoft Sentinel çift yönlü entegrasyonu, yedekleme ortamları ve güvenlik sistemleri arasında gelişmiş bir güvenlik duruşu ve gelişmiş iş birliği sağlıyor. BT ve SecOps ekipleri için bu yeni birlikte çalışabilirlik katmanı, birleşik siber olay içgörüleri, eyleme geçirilebilir karşı önlemler ve optimize edilmiş olay müdahalesi için her iki sistemde ortaklaşa otomatik düzenleme sunuyor. Talep üzerine iş yükü koruması için depolanan kimlik bilgilerinin riskini en aza indirmek için CyberArk & Dinamik Kimlik Bilgisi Yönetimi entegrasyonu ise kuruluşların kimlik bilgilerini yedekleme ortamı yerine CyberArk içinde güvenli bir şekilde yönetmesine olanak tanıyor.
“Veri korumasını yeniden tanımlıyoruz”
Verilerin dışarı sızması, çalınması ve zarar görmesine yönelik tehditlerin artık her zamankinden daha yaygın olduğunu ve önlem alınmadığı takdirde işletmeler için yıkıcı olabileceğine dikkat çeken Commvault Türkiye Genel Müdürü Aslı Arısal, bu siber tehditleri ele almak için kuruluşların artık geleneksel güvenlik araçlarının dışına çıkarak, veri esnekliğini sağlamak için yenilikçi adımlar atması gerektiğini söyledi ve şunları dile getirdi:
“Giderek daha da gelişen siber tehditleri savuşturmak için derinlemesine savunma olarak da bilinen katmanlı korumayla proaktif bir yaklaşım gerekiyor. Bunu sağlamak için de birden fazla araç ve önlem uygulanmalı. Commvault olarak, bu prensibi veri korumaya da uygulayarak, üretim ve yedekleme ortamlarında verileri aktif olarak güvence altına almak, savunmak ve kurtarmak için doğru genişlikte algılama, güvenlik ve kurtarma yetenekleri sunuyoruz. Siber tehdit olayları ile yedeklemeler arasında kesintisiz bir ilişki kurarak, bir siber olay durumunda veri kurtarma için hızlı ve güvenilir bir çözüm sağlayan gelişmiş veri koruma vizyonumuzu üst seviyeye çıkarıyoruz. Veri korumayı, tehditler gerçekleşmeden önce erken uyarı teknolojilerini içerecek şekilde yeniden tanımladık. Üretim ve yedekleme ortamları için erken uyarı, derinlemesine tehdit izleme ve siber aldatma özelliklerine sahip tek veri koruma yeteneklerimiz sayesinde, sektör ortalaması olan 24 saate kıyasla tehditleri 5 dakika gibi kısa bir sürede tespit edebiliyoruz. Sıfırıncı gün ve içeriden gelen tehditlerin erken tespiti sayesinde Commvault teknolojisi, verilerin ihlallere ve siber saldırılara karşı korunmasına yardımcı oluyor.”