Ağ yönetimli hizmetler pazarında kısa vadeli düşüşler olabilir

Araştırma firması Dell’Oro Network, Ekipman Hizmet Pazarı gelişmiş araştırma raporundan önemli çıkarımları yayınladı

Dell’Oro’ya göre ürüne bağlı hizmetlerin bu yıl, yönetilen hizmetlerde beklenen düşüşleri telafi etmesi ve pazarın 2020’deki büyümesine katkıda bulunması gerekiyor.

Ağ ekipman hizmetleri pazarı büyümeye geri dönüyor

Üst üste beş yıl süren pazar daralmasının ardından, ağ dağıtım hizmetleri ve yönetilen hizmetlere olan talebi azaltan danışmanlık hizmetleri ile olumlu gelişmeler nedeniyle ağ donanım hizmetleri pazarı 2019’da tersine dönmeye başladı. Dell’Oro, 2019’daki piyasa duyarlılığının tahmin süresi boyunca uzayacağını ve pazarın 2024’te 46 milyar dolar kaydedeceğini açıkladı.

Yönetilen hizmetler için kısa vadeli zorluklar

Satıcıların kârsız ve stratejik olmayan sözleşmelerden çıkmaya devam etmeleri nedeniyle, yönetilen hizmetlerin yakın vadede piyasaya ağırlık vermesi bekleniyor.  Dell’Oro araştırmacıları, ağların karmaşıklığı artmaya devam etmesi ve satıcıların ağları proaktif olarak sürdürmek için daha fazla miktarda otomasyon sağlayarak, maliyetli alarmların sayısını azalttığı için gelecekte yönetilen hizmetlerin rolü konusunda iyimser olduklarını söylüyor.

Ağ ekipman hizmetleri gelişiyor

“Planla, inşa et, işlet ve bakım/aktar” hizmet pazarının kritik bir yönü olmaya devam ederken, gelecekte hizmetlerin baskın itici gücü olması bekleniyor. 

Sürücülerdeki bu değişikliğin nedeni, bir sonraki ağ üretiminin sadece en yeni donanımı kurmak, ağ kapsamını genişletmek veya ağ katmanlarının sayısını azaltmak değil. Bunlar hala bir sonraki ağ çözümünün parçası olacak olsa da hizmet sağlayıcıları, Open RAN gibi yeni mimarileri keşfetmenin yanı sıra SDN/NFV, IoT, 5G gerçek zamanlı hizmetleri dahil etmeye çalışırken ağ karmaşıklığını gelecekte önemli ölçüde artıracak.

Dell’Oro sonuç olarak, gelecekte daha yüksek miktarda yazılım ve danışmanlık içeren sofistike hizmet sunumlarının artacağını söylüyor.

Satıcı alanı dengeleniyor

Dell’Oro’ya göre beş yıllık dinamik paylaşım değişimlerinin ardından ilk üç tedarikçi – Huawei, Ericsson ve Nokia – son üç yıldır pazar paylarını elinde tuttu. Bu üç tedarikçi birlikte 2019 yılında NE Services pazarının yaklaşık %75’ini oluşturdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu