AI donanımlı gözlükler, sessiz konuşmaları okuyacak!

EchoSpeech, gürültülü ya da konuşmanın uygunsuz olduğu yerlerde başkalarıyla akıllı telefon aracılığıyla iletişim kurmak için kullanılabilecek.

Araştırmacılar, dudak ve ağız hareketlerine dayalı seslendirilmemiş komutları tanımak için yapay zeka kullanan bir sessiz konuşma tanıma arabirimi geliştirdiklerini açıkladı. EchoSpeech olarak adlandırılan düşük güçlü arabirim, komutları tanıması ve telefonda çalıştırılabilmesi için birkaç dakikalık kullanıcı eğitim verisi gerektiriyor.

Araştırmayı yapan uzmanlar, teknolojinin daha da geliştirilmesiyle birlikte AI donanımlı gözlüklerin potansiyel kullanımı hakkında şunları söylüyor: “Sesi kullanamayan insanlar için, bu sessiz konuşma teknolojisi, bir ses sentezleyici için mükemmel bir girdi olacak. Özellikle sesi çıkmayan hastaların seslerini geri verebilecek.”

EchoSpeech, gürültülü bir restoran ya da sessiz kütüphane gibi konuşmanın uygunsuz olduğu yerlerde başkalarıyla akıllı telefon aracılığıyla iletişim kurmak için kullanılabilecek. Sessiz konuşma arabirimi ayrıca bir kalemle eşleştirilebiliyor. Aynı zamanda CAD gibi tasarım yazılımlarıyla birlikte kullanılabiliyor, bu da klavye ve fare ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Çok küçük bir çift mikrofon ve hoparlörle donatılan EchoSpeech gözlükleri, çok fazla fayda sağlayacak. Bu gözlükler yüze ses dalgaları gönderip alan ve ağız hareketlerini algılayan, giyilebilir AI destekli bir sistem haline geliyor. Ardından bir derin öğrenme algoritması, yankı profillerini gerçek zamanlı olarak yaklaşık yüzde 95 doğrulukla analiz edebiliyor. Uzmanlar bu sistem için çok heyecanlı olduklarını bildiriyor. Çünkü performans ve gizlilik konusunda alanı ileriye taşıyan bir yapıya sahip ve bu yüzden de kullanıcıların işine fazlasıyla yarayacak.

Bunlara ek olarak, kullanıcı ve kullanıcının etkileşime girdiği kişiler için giyilebilir kameralarla ilgili büyük gizlilik endişeleri olduğunu da belirten uzmanlar, bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getiriyor. Aynı zamanda akustik algılama teknolojisi, giyilebilir video kameralara olan ihtiyacı da ortadan kaldıracak. Ses verilerinin görüntü verilerinden daha küçük olmasından dolayı Bluetooth üzerinden gerçek zamanlı olarak bir akıllı telefona aktarılabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu