AI, veri kümelerini görselleştirebiliyor

AI, içerikleri insan zekasının algılayabileceği bir şekilde sıkıştırılması gereken büyük verilerin incelenmesi noktasında kullanıyor.

Araştırmacılar tarafından yeni bir yapay zeka algoritması oluşturuldu. Üstelik bu algoritma, sektör içerisinde çok fazla fayda sağlayacağa benziyor. Yeni algoritmayla birlikte AI, veri kümelerini net olarak görselleştirebilecek.

Artık algoritma tarafından seçilen çözümlerin, insanlar tarafından seçilene çok fazla yakın sonuçlar ortaya koyduğunu söylemek mümkün. AI, büyük miktarlardaki görsel bilgileri gözlemleyebiliyor ve içerikleri insan zekasının algılayabileceği bir şekilde sıkıştırılması gereken büyük verilerin incelenmesi noktasında da kullanıyor. İşte burada ortaya çıkan küçültme sorunu görsel analitiğin merkezini oluşturuyor.

Araştırmacılar, görsel analiz yöntemlerini test ettiler ve sonrasında da veri miktarı arttığı zaman hiçbirinin işe yaramadığını fark ettiler. Ardından farklı araştırmalarla bunu test etmeye devam ettiler. Çalışmalar deneme yanılma yöntemleriyle de ilerledi. En sonunda, 11 milyondan fazla özellik vektörü bulunan deneyler ses getirdi. Konuyla ilgili olarak da çalışma yapan uzmanlar, görselleştirmelerin verilerde bulunan parçacık davranışlarının dikkate değer özelliklerini açığa çıkarmadığını belirtiyor. Aynı zamanda bu verilerin, sinir ağı hesaplamaları için AI yöntemleriyle benzer grafik hızlandırmanın kullanıldığı yeni bir algoritma oluşum için önemli bir itici kaynak olduğuna da dikkat çekiyorlar.

Yeni yapay zeka algoritması görselleştirmeyi hedefliyor. Elde edilen sonuçlardan ise şu bulgular ortaya çıkıyor: İnsan zekası, birbirine benzeyen gözlemlerden oluşan veri kümelerinin ayırt edilmesinde oldukça başarılı. Yapılan çalışma yeni algoritmanın, milyonlarca genomu çok hızlı bir şekilde inceleme ve önemli özellikleri belirme noktasında fazlasıyla önem taşıyacağını ortaya koyuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu