Dünya genelinde akıllı telefon bağımlılığı korkuturken, ABD’de yapılan bir araştırma akıllı telefon bağımlılığının giderek arttığını gösterdi.
PEW isimli araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma ilginç verileri ortaya koydu. Araştırmaya göre ABD’de 20 milyona yakın ABD vatandaşının internete akıllı telefonları üzerinden bağlandığını ve 2011’de yüzde 35 olan akıllı telefon kullanım oranının yüzde 64’e çıktığı belirtildi.
3 bin ABD vatandaşına uygulanan anket sonuçlarına göre ise akıllı telefon kullanan katılımcıların yüzde 43’ü akıllı telefonsuz olmadığında yaşayamayacaklarını düşünüyor. Akıllı telefon kullanımında araştırmaya katılanların yüzde 60’ı sağlık bilgileri için akıllı telefonlarını kullanmayı tercih ederken, yüzde 57’si online bankacılık işlemleri için akıllı telefon kullandıklarını ve 44’ü emlak, yüzde 43’ü ise iş ilanları için akıllı telefonlarını kullandıklarını belirtti.
Türk tüketicisinin ilk tercihi akıllı telefonlar
BAREM tarafından gerçekleştirilen araştırmada, akıllı telefonların artık neredeyse bilgisayar olarak kullanıldığı görülüyor. Bu nedenle tüketiciler başlangıçta akıllı telefonlara ödedikleri meblağın çok yüksek olduğunu düşünseler de kullanım sırasındaki performansının bu parayı hak ettiğine karar veriyorlar. Akıllı telefonlar artık sadece konuşmak ve mesajlaşmak değil, internet, eğlence, iş takibi, sosyal medya gibi birçok alanda da kullanılıyor.
Tuşlu Telefonlar Artık Tarih Oluyor
Tüketiciler, telefon alırken 3 temel özelliğe dikkat ediyor; estetik, ekran boyutu ve işletim sistemi. Kullanıcılar, tuş sayısını estetik algı içinde tanımlıyor ve çoğunlukla az tuşlu telefon tercih ediyor. Piyasada adet olarak satılan cep telefonlarının yüzde 90,9’u dokunmatik. Haberin devamı için tıklayınız