Akıllı telefon üretimi 2021’in ikinci çeyreğinde düştü

TrendMicro'dan gelen yeni bir rapora göre, küresel çip sıkıntısı ve Asya'nın bazı bölgelerinde artan COVID-19 vakaları nedeniyle akıllı telefon üretimi ciddi şekilde etkilendi.

Rapor, bu yılın ikinci çeyreğinde akıllı telefon üretiminin, 2021’in ilk çeyreğine kıyasla yüzde 11’lik önemli bir düşüş olan 307 milyon adede ulaştığını ekliyor. Ancak, 2020’nin ikinci çeyreğine kıyasla, rakamlar yüzde 10’luk bir artışı temsil ediyor.

Yıllardır akıllı telefon pazarını domine eden Samsung, yılın ikinci çeyreğinde 58,5 milyon adet üretim hacmi ile en büyük akıllı telefon üreticisi oldu. Şirketin 2020’nin ilk çeyreğindeki üretimiyle karşılaştırıldığında, bu yüzde 23,5’lik büyük bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Şirketin Hindistan ve Vietnam’da COVID-19 salgınından büyük zarar gören üretim tesisleri bulunuyor. Güney Koreli dev, bazı yerel fabrikalarda üretimi geçici olarak durdurmak veya üretimi azaltmak zorunda kaldı.

Apple’a gelince, iPhone üretimi yılın ikinci çeyreğinde düştü ancak şirketin bir model geçiş aşamasına girdiği göz önüne alındığında bu durum normal. Üçüncü çeyrekte Cupertino merkezli dev, önümüzdeki günlerde iPhone 13 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

iPhone üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 22 azalarak 42 milyon adede geriledi. Şirketler üretim rakamlarına göre sıralanacaksa, Apple dördüncü sıraya taşınıyor, ancak üçüncü ve dördüncü çeyrekte geri dönüş yapacak.

Samsung’un en üst sıralarda yer alması ve Apple’ın dördüncü sırada yer almasıyla Çinli akıllı telefon üreticileri OPPO ve Xiaomi, 2021’in ikinci çeyreğinde üretilen akıllı telefon birimlerine göre ikinci ve üçüncü sırayı aldı. Her iki şirket de 49,5 milyon adet üretti ve sayı, alt markalarını da içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu