Apple, 3 Apple Watch modeline desteği kesiyor!

Apple’ın bu hamlesi, daha eski modellerin sahiplerini yeni cihazlara geçmeye teşvik edebilir.

Apple, yeni watchOS 11 işletim sistemi duyurusunun ardından, üç eski akıllı saat modeline artık destek vermeyeceğini açıkladı. Bu modeller arasında Apple Watch Series 5, Series 4 ve 2019 yılında piyasaya sürülen orijinal Apple Watch SE yer alıyor.

Apple, Kaliforniya’daki Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) sırasında yaptığı duyuruda, watchOS 11’in yalnızca Apple Watch Series 6 ve daha yeni modellerle uyumlu olacağını belirtti. Bu durum, eski modellerin yeni özelliklerden ve iyileştirmelerden yararlanamayacağı anlamına geliyor.

Eski modellerin yeni güncellemeleri alamayacak olması, cihazların anında çalışmayı durduracağı anlamına gelmiyor. Ancak bu cihazlar, zamanla daha yavaş ve hatalı hale gelebilir. Ayrıca, güvenlik güncellemelerinin eksikliği, bu cihazları potansiyel güvenlik tehditlerine daha açık hale getirebilir.

Yeni watchOS 11 neler sunuyor?

Yeni watchOS 11, temel sağlık metriklerini hızlı bir şekilde analiz etmeyi ve görüntülemeyi sağlayan Vitals adlı yeni bir uygulama ile geliyor. watchOS 11, gelecek ay halka açık beta sürümüyle kullanıma sunulacak ve resmi lansman sonbahar 2024’te gerçekleştirilecek.

Bu yılın başlarında, Apple, sağlık teknolojisi firması Masimo ile uzun süredir devam eden bir patent anlaşmazlığı nedeniyle Apple Watch’un bir özelliğini kaldıracağını duyurdu. Mahkeme kararıyla Apple, nabız oksimetresi özelliğine sahip gelecekteki Apple Watch modellerini satamayacak.

Apple’ın bu hamlesi, daha eski modellerin sahiplerini yeni cihazlara geçmeye teşvik edebilir. Kullanıcılar, yeni watchOS 11’in sunduğu gelişmiş özelliklerden yararlanmak için daha yeni bir Apple Watch modeline yatırım yapmayı düşünebilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu