Apple, Haritalar özelliğinin özelleştirilmesine izin veriyor

Apple; Haritalar, Mesajlar ve Siri gibi uygulamalarda konum kartlarını özelleştirmek için Apple Business Connect aracını piyasaya sürdü.

Apple Haritaların bazı kullanıcılar için hâlâ Google Haritaların yerini alması pek mümkün değil ancak Apple özellik açığını kapatmanın başka bir yolu olduğunu düşünüyor. Şirket, herhangi bir firmanın Haritalar, Mesajlar, Siri ve Cüzdan gibi uygulamalarda konum kartlarını özelleştirmesine imkan veren ücretsiz bir Apple Business Connect aracını piyasaya sürdü. Buradan kullanıcılar kendi görüntülerini ekleyebilir, diğer uygulamalardaki eylemleri davet edebilir ya da en son tanıtımları sergileyebilir.

Apple, bir konum kartı üzerinde denetim vermeden önce işletmeleri doğrulayacak ve mağazaların kaydolmak için sadece bir Apple Kimliği kullanması gerekiyor. Business Connect dünya çapında mevcut, ancak vitrinler ilk başta sadece ABD’de kullanılabilecek. Şirket, önümüzdeki aylarda diğer ülkelere ulaşacaklarını da söylüyor.

Genişletme, Apple’ın Haritalardan kâr elde etmenin yollarını bulduğu söylentisiyle geliyor. iPhone yaratıcısının bu yıl en kısa sürede Arama Ağı reklamlarını Haritalara getirmeye hazırlandığı bildiriliyor. Eğer bu bilgi doğruysa, özel mağaza bilgileri Apple’ın kâr hanesine yardımcı olacak; bir işletme, daha fazla satış sağlayacağını bilirse, reklamlar için ödeme yapma olasılığı daha yüksek olacak.

Apple’ın amacı ne olursa olsun, özel kartlar yine de günlük kullanıcılar için Haritalar deneyimini geliştirmeyi vaat ediyor. Yerel işletmeler için daha doğru bilgiler görülmeli ve otel rezervasyonu yapmak ya da market alışverişi siparişi vermek gibi günlük görevlerde daha kolay zaman geçirmelisiniz. Konumları Mesajlar bölümünde de arkadaşlarınızla paylaştığınızda daha yararlı olabilir. Apple’ın bu cephede geciktiği tartışılabilir ancak farkı çok net göreceksiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu