Apple, HomePod Mini’nin sıcaklık sensörünü etkinleştiriyor

HomePod Mini'nin sıcaklık ve nem sensörü, akıllı ev cihazlarını iç koşullara göre kontrol etmenizi sağlıyor.

Akıllı ev özelliklerine sahip olmak için ikinci nesil büyük HomePod’u satın almanız gerekmeyebilir; bunlar, sahip olduğunuz hoparlörde zaten mevcut olacak. MacRumors, Apple’ın HomePod ürün karşılaştırma bölümünün artık HomePod Mini’nin tıpkı daha pahalı muadili gibi bir sıcaklık ve nem sensörüne sahip olduğunu belirtiyor. Sensörün 2020’de piyasaya sürülen Mini’den bu yana uykuda olduğu göz önüne alındığı zaman Apple’ın işlevselliği daha uygun fiyatlı donanımda etkinleştirdiği görülüyor.

Apple’ın daha fazla ayrıntı sağlayıp sağlamayacağıyla ilgili henüz net bir durum söz konusu değil. Sıcaklık ve nem sensörü, akıllı ev cihazlarını iç koşullara göre kontrol etmenizi sağlıyor. Örneğin, akıllı panjurlarınızı çok ısındığında otomatik olarak kapatabileceksiniz. HomePod Mini’nin, duman ve karbon monoksit alarmlarını algılayabilen ve bildirimler gönderebilen ses tanıma güncellemesini aldığı zaten biliniyor. Bu yazılım ilkbaharda gelecek.

Ham hoparlör kalitesinin yanı sıra daha büyük HomePod’u satın almak için hala nedenler bulunuyor. HomePod Mini ile oda algılama ya da uzamsal ses elde edemezsiniz. Diğer her şey için, yine de mini işinizi görecek. Burada sorulması gereken asıl soru ise şu: Herhangi bir genişletilmiş işlevin bir satın alma işlemini kesinleştirmek için yeterli olup olmadığı. Amazon Echo hoparlörler yıllardır sıcaklık sensörlerine sahip ve Apple Music’i de çalabilirler. Google’ın Nest Audio’su sensör teknolojisine sahip değil ve daha iyi ses çıkarması gerekiyor. Apple ekosistemiyle daha sıkı entegrasyonunu seviyorsanız Mini en mantıklı seçim olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu