Corellium, Chris Wade ve Amanda Gorton çifti tarafından 2017 yılında ortak kuruldu. Güvenlik araştırmacılarının bir masaüstü bilgisayarda sanal bir iPhone ortamını çalıştırmasını sağlayan yazılım hızla popüler oldu. Yazılım, insanların bir iPhone veya iPad satın almadan iOS güvenliğini test etmelerini, kusurları ve hataları bulmalarını mümkün kıldı.
Duruma kayıtsız kalmayan Apple, şirketin iOS’u kopyalayıp telif hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle geçen yıl Corellium’a dava açmıştı. Apple, Corellium’un iOS işletim sistemini ve uygulamalarını kod, grafik, kullanıcı arayüzü ve simgeleri üzerinden yasadışı olarak kopyaladığını iddia etmişti. The Washington Post’un bildirdiğine göre, bir Florida yargıcı Corellium’un adil kullanım koşulları altında çalıştığını kanıtladığını söyleyerek bu iddiayı reddetti. Collerium’un iOS işletim sisteminde kendi kaynak kodlarını da kullanarak değişiklikler yapmasını ve ortaya yeni bir ürün çıkarmasını adil bulan mahkeme, kullanıcılara sunulan bu hizmetin kamu yararına olduğunu dile getirerek Apple’ın telif haklarının ihlal edilmediğini ve davanın reddedildiğini açıkladı.
Apple ayrıca Corellium’un Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası’nı ı ihlal ettiği suçlamalarıyla ikinci davayı açtı. Şirket, Corellium’un yazılımını oluşturmak için kimlik doğrulama sunucusunu ve güvenli önyükleme zincirini atlattığını söyledi. Corellium da bu suçlamalara karşı bir savunma olarak adil kullanım olduğunu belirtti ve mahkeme, suçlamaların düşmesi için yeterli delil bulunmadığını öne sürerek davayı ileri bir tarihe erteledi.
Apple cephesinden davayla ilgili bir yorum yapılmadı.