iPhone 16 Pro’da göz kamaştıran yenilik: Tetraprism telefoto kamera!

Tetraprism lens, fiziksel uzunluğunu artırmadan önemli bir zoom sağlamak için akıllı bir optik tasarım kullanıyor.

Apple’ın iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılması beklenen tetraprism telefoto lensle ilgili haberler ortaya çıkmaya başladı. PhoneArena’da yer alan bir haberde, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin, inovatif bir tetraprism tasarımına sahip en son telefoto kamerasını 2024 yılında sunması bekleniyor. Bu teknoloji ilk olarak iPhone 15 Pro Max’te yer almıştı ve şimdi iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde de kullanılacak. iPhone 15 Pro’da yer almayan bu kamera, muhtemelen cihazda yeterli alan olmaması nedeniyle eklenmemişti. iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerindeki ekran boyutlarının sırasıyla yaklaşık 6.3 inç ve 6.9 inç olması bekleniyor. Bu genişleme, yeni tetraprism telefoto kameraya gerekli alanı sağlayacak. Dahili belgeler, iPhone 16 Pro’nun kamera modülünün tasarımının, iPhone 15 Pro Max’te kullanılan modüle benzediğini ve tetraprism bileşenlerini içerdiğini doğruluyor.

Apple, 2024'te iPhone 16 Pro ve Pro Max'e tetraprism telefoto lens getirecek
Apple, 2024’te iPhone 16 Pro ve Pro Max’e tetraprism telefoto lens getirecek

Tetraprism lens, geleneksel telefoto lenslere kıyasla birçok avantaj sunuyor. Geleneksel telefoto lensler, odak uzunluğunu uzatarak zoom kapasitelerini artırıyor, ancak bu, onları akıllı telefonlar için hantal ve pratik olmayan hale getirebilir. Tetraprism lens ise, fiziksel uzunluğunu artırmadan önemli bir zoom sağlamak için akıllı bir optik tasarım kullanıyor. Lensin içindeki ışık, dört prizma serisine girer ve bu prizmalar ışığı bükerek görüntü sensörüne yönlendirir. Bu düzenleme, lensin odak uzunluğunu etkili bir şekilde ikiye katlayarak, hantal bir tasarıma gerek kalmadan 5x optik zoom sağlar. Ayrıca, tetraprism lens, renk sapmalarını azaltabilir ve daha fazla ışığın görüntü sensörüne ulaşmasına izin vererek, özellikle düşük ışık koşullarında daha keskin ve ayrıntılı görüntüler elde edilmesini sağlar.

MacRumors tarafından yayımlanan bir habere göre, bu bilgilerin ön üretim bilgileri olduğu ve son seri üretim birimlerindeki donanımı yansıtmayabileceği de dikkate alınmalıdır. iPhone 16 Pro’nun piyasaya çıkışı hala birkaç ay uzakta olduğu için değişiklikler her zaman mümkündür​​​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu