Apple Watch 10 milyon kullanıcının bileğinde takılı… Apple Watch’ın sağlık konusundaki becerileri ise oldukça dikkat çekiyor.
Apple Watch, kullanıcılarına standart bir akıllı saatten daha fazlasını vaad ediyor. Özellikle sağlık ve aktivite monitörü olma konularında Apple Watch’un becerileri dikkat çekici. Saatin alt yüzeyinde safir lensin altında bileğinize temas eden kısımda kızılötesi ve fotodiyot algılayıcılar bulunuyor. Bu algılayıcılar kalp atış hızı (nabız) ölçümünü gün boyu sürdürüyor. Fotopletismografi teknolojisiyle yapılan ölçümler yeşil LED ışıkları sayesinde mümkün oluyor. Dolayısıyla bu ölçüm sisteminin sağlığınıza bir zararı bulunmuyor.
Apple Watch içerisinde gelen ana uygulamalardan ilki Aktivite olarak adlandırılıyor. Aktivite uygulaması günlük aktiviteleri üç ana başlıkta topluyor. Bunlar;
Duruş
Hareket
Egzersiz
Şık bir arayüz içerisinde bu üç faaliyet gündelik olarak kayıt altına alınıyor. Duruş özelliği en basit olanı, sadece hareketsiz olduğunuz süreleri kaydediyor. Örneğin uzun süre oturduğunuzda Apple Watch sizi kalkmanız konusunda ve uzun süre oturmanın zararlı olduğu konusunda uyarıyor. Hareket kısmında günlük tüm hareketleriniz kayıt altına alınıyor ve kalori sayacı burada devreye giriyor. Saatin antrenman uygulaması düzenli spor ve egzersiz faaliyetlerinizde kullanabiliyorsunuz. İç ve dış mekan aktiviteleri Antrenman isimli uygulama tarafından kayıt altına alınıyor. Koşu, bisiklet, tempolu yürüyüş gibi spor, egzersiz türlerini belirleyerek kendi hedeflerinizi oluşturabiliyor, daha sonra görüntüleyebiliyorsunuz.
“Başarılar sekmesinden rozetler alınıyor”
Apple Watch, belirlenen spor ve aktivite hedeflerine ulaştıktan sonra kullanıcısını motive etmek amacıyla çeşitli rozetler veriyor. “Başarılar” sekmesinden alınan rozetler görüntülenebiliyor.