Apple'dan tarihi lansman: iPhone 6S, iPad Pro, Apple Pencil, Apple Watch, Apple TV…

Apple San Francisco’da bu akşam Türkiye saati ile 20.00’de yeni ürünlerinin lansmanını gerçekleştirdi. Aylar öncesinden iPhone 6S’in merakla beklenilmesine rağmen, tanıtıma iPad Pro damga vurdu. 
Apple merakla beklenen lansmanını San Francisco’da gerçekleştirdi. iPhone 6S’in de tanıtıldığı lansmanda gecenin bombası iPad Pro ve onunla birlikte gelen “Apple Pencil” oldu. Sunum, Apple CEO’su Tim Cook’un konuşmasıyla başladı. Cook, San Francisco’da Bill Graham Civic Auditorium’da yaptığı sunumda, Apple Watch ve iPad Pro’nun tanıtımıyla başladı.
Lansmanda elbette aylardır merakla beklenen iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın yeni versiyonları da tanıtıldı. Cook, bu modellerde, tasarım hariç hiçbir şeyin öncekilerle aynı olmadığını belirtti. Öte yandan bu ürünle bükülme sorununa çözüm getirmeye çalışıldığı belirtildi. Bu modellerde 4 ayrı renk olduğu ve Apple Watch’larda olduğu gibi 3D Touch özelliğinin eklendiği kaydedildi. Bu uygulama sayesinde kullanıcıların ekrana yaptıkları dokunuşların baskı gücünü algılayabilen cihaz, kullanıcıların bu yolla kısa yol oluşturmalarına imkan sağlayacak.
iphone6s iphone6s-1

iPhone kamerasında devrim!

iPhone 6’da 8 megapiksellik bir kameraya yer veren Apple, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta 12 MP iSight kamera bulundurdu.  Bu kamera 4K video çekilmesine imkan sağlıyor. Yeni modellerin ön kamerası ise 5 MP çözünürlüğünde. Ayrıca, iPhone’lar 2’nci nesil Touch ID ile geliyor.

Lüks marka Hermes ile işbirliği

Bunların yanı sıra, yeni model Apple Watch’ın kayışı için lüks marka olan Hermes ile işbirliğine gidildiği ve iki farklı renk seçeneğinin olacağı kaydedildi. Ayrıca Apple Watch için 10 binden fazla uygulama olduğu da vurgulandı. Apple Watch’ın yeni modeline ayrıca Facebook Messenger uygulaması eklendi ve böylelikle metin, görüntü ve yer bildirimi gönderilmesi imkanı sağlandı.

apple watch

Apple Pencil bombası

Apple Watch’taki bu gelişmelerin ardından Apple’ın ikinci bombası ise iPad Pro oldu. Apple’ın daha büyük ve daha hızlı bir iPad hazırladığı görülürken, bu yeni modelin ekranının 12.9 inç büyüklüğünde olduğu bilgisi verildi. Yeni bir A9X 64-bit chipe sahip bu model öncekinden 1.8 kat daha hızlı hale geldi. Öte yandan, “Apple Pencil” olarak adlanndırılan bir kalem aparatı da ürüne eklenen en önemli detay oldu.
apple pencil
ipad pro
 
 
 
 
 
 
 
 
Tanıtılan yeni Apple TV modelinde ise uzaktan kumanda üzerinde yapılan değişiklikler dikkat çekici olurken, “konuşan kumte.anda” özelliği adeta çığır açacak nitelikte. Yeni kumandada, bir düğmeye basılarak, Siri aktif hale getirilebiliyor ve sözlü komutla Apple TV’ye ne yapmak istediğiniz aktarılabiliyor.
 
 
 
 
apple tv
 
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu